Polisin naylon Çek skandalı!

Polis lojmanlarındaki “Çocuk kreşi” inşaatına dökülen beton karşılığı Polislerin firmaya verdiği “çek” karşılıksız çıktı. Esnafı dolandırma girişimine, Valilik ve Emniyet’in el koyması istendi.

Polisin naylon Çek skandalı!

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne ait Polis Lojmanlarında bir süre önce inşa edilen “Çocuk kreşi’nde” kullanılmak üzere Diyarbakır’ın tanınmış “Beton” firmasından satın alınan 135 Metreküpbetona karşılık verilen çekin karşılıksız çıkması, “skandal dolandırıcılık” girişimini su yüzüne çıkardı.

Mustafa Selçuk’a ait olan çekin karşılıksız çıkması, Polis Lojmanları Yönetiminin dolandırıcılığını da ortaya çıkarırken, karşılıksız çekle ilgili Firma yetkilileri Lojman Yönetiminden Polis Memuru Murat Öregen ve yönetim hakkında hukuki mücadele başlattı. Firma yetkilileri, Valilik ve Emniyet’in skandal olaya el koymasını istedi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait Polis lojmanlarındaki “Çocuk kreşi” inşaatına dökülen beton karşılığı firmaya verilen “çek” karşılıksız çıktı. Esnafı dolandırma girişimine, Valilik ve Emniyet’in el koyması istendi.

SKANDAL DOLANDIRICILIK NASIL GELİŞTİ

Alınan bilgiye göre, skandal olay şöyle gelişti. Diyarbakır-Siverek yolu üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğüne ait Polis Lojmanlarında, Emniyet Teşkilatına mensup kişilerden oluşan Lojman Yönetimi, “Çocuk kreşi” yapımı için karar aldı.

FİRMA İLE BETON ANLAŞMASI YAPILDI

Kreşin inşaatından sorumlu Polis Memuru Murat Öregen, Diyarbakır’ın tanınmış İnşaat firmalarına ait Beton Santralinden, ücret karşılığı beton istedi. Firma bunun üzerine Çocuk kreşi inşaatına, 135 metreküpbeton döktü. Polis Memuru Murat Öregen’le firma arasında yapılan sözleşme üzerine dökülen beton karşılığı olan 13 bin 500 lira, istendi.

BAŞKASINA AİT ÇEKİ FİRMAYA VERDİLER

Polis Memuru Öregen nakit para konusunda anlaşılmasına rağmen şuan için ‘paramız yok’ size çek verelim diyerek anlaşma yoluna gitti. Ödeme tarihi 31 Mayıs 2012 olan Mustafa Selçuk adlı şahsa ait çek Firma yetkililerine teslim edildi.

Garanti Bankası şubesine ait olan 13 bin 500 lira tutarındaki çek’in özellikle Polis Lojmanları İşletmesinin ve İl Emniyet Müdürlüğüne ait olmaması kafalarda soru işareti bırakırken, kısa süre sonra çek’in “naylon” karşılıksız çek olduğu belirlendi.

FİRMA HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATTI

Emniyet Müdürlüğü Lojman Yönetimi’nin ortaya çıkan dolandırıcılık olayına karşı Beton firması, hukuku mücadele başlatırken, Polis Memuru Murat Öregen ile Lojman Yönetimi üç aydan buyana “bugün-yarın” deyip oyalamasına isyan etti. Firma yetkilileri, Diyarbakır İl Valisi Mustafa Toprak ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’ı ortaya çıkan dolandırıcılık konusunda göreve çağırırken, tepkilerini şöyle dile getirdiler:

VALİLİK VE EMNİYET MÜDÜRÜ NERDE?

”Bizden beton istediler verdik. Parayı nakit ödeyeceklerdi ancak çek verdiler. Onu da kabul ettik. Daha sonra hem çek karşılıksız çıktı, hem de site ile alakalı olmayan bir şahsa ait olduğu ortaya çıktı. Bu bizde dolandırma hissi yarattı. Polis teşkilatında böyle olayların olmaması lazım.  Polis memuru Murat Öregen, sürekli oyalama yapıyor. Aylardır git-gel yapıyorlar. Polis mesleğinin ciddiyetine yakışmayan oyalama tektiğiyle, ne idiğü belli olmayan bir çekin verilmesi akıllara çok sorular getirmektedir. Onlara haciz çıkarıldı, dava açıldı. Bize ilginç gelen, çek’in karşılıksız ve başkasına ait olmasıdır.

FİRMA; BU TAMAMEN DOLANDIRICILIK

Polis Memuru Öregen ben 8 yıldır Diyarbakır’da görev yapıyorum. Bir polis memuru 8 yıl nasıl Diyarbakır’da kalıp görev yapar. Bir de, çek sahibi olan Mustafa Selçuk. Ortada yok. Selçuk’un emniyet teşkilatına mensup olmadığını tespit ettik. Peki, Emniyet teşkilatının böyle bir şahısla ne ilişkisi olabilir?

Aralarındaki ilişki ve alacak nedir ki, böyle bir çek kesilip verilebilinir, sonra naylon çek çıkıyor. Valilik ve emniyet müdürlüğü bu dolandırıcılık olayı ile ilgili gerekeni yapmalıdır. Bizim için hara önemli değil, ama bu yaşatılan dolandırıcılık önemlidir. Burda polis teşkilatının ciddiyeti önemlidir. Bu yapılan bize göre polis teşkilatına sürülmüş bir kara lekedir. Rast gele bir polis memuruna böylesi yetkiler verilmemelidir. Zaten verilmesi ve ortaya çıkan ilişkiler ayrı bir garabettir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz