Prof. Kara: Çin'den gelen testlerin yanılma payı yüksek

Çin'den alınan korona virüsü testlerinin yanılma payının yüksek çıktığını açkılayan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, kitlerin kullanıma sokulmadığını belirtti. Kara, "İspanya'nın en büyük hatası bu oldu, test etmeden kullanıma soktular. İspanya sağlık bakanı da çıktı, özür diledi" dedi.

Prof. Kara: Çin'den gelen testlerin yanılma payı yüksek

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara korona virüsü tedavisinde kullanılması için Çin’den getirilen test kitlerinin yanılma payının yüksek çıktığını ve alımın durdurulacağını söyledi.

Prof. Dr. Kara, katıldığı televizyon programında “Çin’den alınan hızlı testi aldık, testi denedik. Yanılma payı yüksek diye kullanıma sokmadık. İspanya’nın en büyük hatası bu oldu, test etmeden kullanıma soktular. İspanya sağlık bakanı da çıktı, özür diledi” şeklinde konuştu.

‘VİRÜSÜN DÜŞMANI GÜNEŞ VE DETERJAN’

Virüsün düşmanlarının güneş ve deterjan olduğunu da söyleyen Kara, “Biz karşımızdaki düşmanı tanıdık mı? Belli bir noktaya kadar tanıdık. Nedir bu düşman? Özelliği şu ki güneşten çok etkileniyor herhangi bir detarjandan çabuk etkileniyor ve anında parçalanıyor. O nedenle de normal kullandığımız sabun ve deterjan hemen ortadan kaldırıyor” diye konuştu.

ÇİN’DEN ALINAN BAZI KİTLERDE  SORUN VAR

Kara’nın sözleri Çin’den getirilen 50 bin hızlı tanı kitinin akıbetinin sorulmasına neden oldu. Sağlık Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Çin’den numune olarak gönderilen bazı kitlerde sorun yaşandı ancak alınan farklı kitler de oldu. 50 bin kitin kullanıma sokulmayan kitlerden farklı olduğu ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz