Görüş Bildir

"Protestocuların hiçbiri akrabamız değil"

Gaziantep'te 54 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının meydana geldiği düğünün sahipleri, cenaze törenindeki provakatif eylemlerden duydukları üzüntüyü dile getirdi ve amacın milleti birbirine düşürmek olduğunu belirtti.

Gaziantep'te 54 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının meydana geldiği düğünün sahipleri, cenaze törenindeki provakatif eylemlerden duydukları üzüntüyü dile getirdi ve amacın milleti birbirine düşürmek olduğunu belirtti.

Gelin ve damadın kuzeni Metin Akdoğan,  terör saldırısında vefat edenlerin çoğunun akrabaları olduğunu, gelin ve damadın da amca çocukları olduğunu söyledi.

Cenaze töreni ve mezarlıkta devam eden provokasyonların kabul edilir olmadığına dikkati çeken Akdoğan, cenaze yerinin protesto alanı olmadığını aktardı. Cenaze töreninde dua okunup namaz kılındığını belirten Akdoğan, bu törenlerde başka bir siyasi görüşün propagandasının da yapılamayacağını vurguladı.

Provokatif bazı hareketlerin kendilerinin de tanımadığı bazı kişilerce gerçekleştiğine dikkati çeken Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim bu gibi partilerle alakamız olmamıştır. O provokasyon için gelenlerin yüzde 90'ını tanımıyorum. Cenaze yerine gelip de protesto yapanların hiçbiri bizim akrabalarımız değil, dışarıdan gelenler. Bizim akrabalarımız ya cenaze işleriyle uğraşıyor ya da hastanede akrabasıyla ilgileniyor. Oraya gelenler başka kişiler. Haberleri sağdan soldan duymuşlar, birikmişler. Kim bunlar, ben bunları tanımıyorum. Cenazeye gelenler hoş gelmiş ama cenazeye gelirsen bir Fatiha okursun. Cenazeye yakışan şeyi yaparsın. Oraya gelip polise taş atarsın, öbürüne taş atarsın... Bu bize yakışır mı? Biz aynı vatanın çocuklarıyız. Ne anladık biz bu işten? O polisler oraya bizi korumak için gelmiş, taş atılmak için gelmemiş. Ayıp ettiler."

"Adam gelmiş orada işaret yapıyor"

Söz konusu kişilerin cenaze törenine provokasyon ve milleti birbirine düşürmek için geldiğini dile getiren Akdoğan, şunları söyledi:

"Biz burada particilik yapmıyoruz. Biz cenazelerimiz gömmeye çalışıyoruz, acımız var. Ben babamı, iki kardeşimi, onlarca da akrabamı kaybetmişim. Amcamın, halamın çocuklarını kaybetmişim. Adamın evi yıkılmış, onların umurunda mı? Adam gelmiş orada işaret yapıyor. Benim ciğerim yanmış adamın ne umurunda? Cenazeye gelmişsen adabına uyarsın."

"Kimse oyuna gelmesin"

"Allah birliğimize ve beraberliğimiz bozmasın. Biz beraber bir ülkeyiz. Parçalanırsak hiçbir şeye yaramayız. Zaten amaçları da bizi parçalamak" diyen Akdoğan, şunları kaydetti:

"Gelip bu bombanın patlatılmasının ne amacı olabilir ki? Tek amaç var, o da bizi birbirimize düşürmek. Bu Kürt'tür, bu Türk'tür diye bölmek kimin ne haddine? Biz burada beraber biriz. Bizi parçalarlarsa da ölürüz. Allah birliğimizi ve beraberliğimiz bozmasın. Hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız. O beni öldürmüş, ben onu öldürmüşüm, kime ne? Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar, kimse oyuna gelmesin."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi