Görüş Bildir

Psikolojik destek

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör mağduru kadınlar, aldıkları psikolojik destekle yaşadıkları terör olaylarının etkisinden kurtulmaya çalışıyor

Psikolojik destek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile emniyet mensupları tarafından gerçekleştirilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonunun ardından huzur ve güvenliğin sağlandığı ilçedeki kadınlara, Cizre Kaymakamlığının koordinasyonunda, Cizre Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nce (ÇATOM) psikolojik destek eğitimi verildi.

Bu kapsamda, ilçedeki kadınlar, ÇATOM'da, Cizre Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'nde görevli psikolog Metin Süleymanoğlu'nun sunduğu "Travmatik olaylar ve etkileri" konulu eğitime katıldı.

PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLANIYOR

Eğitimde, ilçeli kadınlar, yaşadıkları olumsuzlukların etkisinden kurtulmanın yöntemleri konusunda bilgilendirildi. ÇATOM Müdürü Hasan Şık, Cizre'de yaşanan olaylar nedeniyle kadınların psikolojisinin bozulduğunu belirterek, "Bunun için psikolog temin ederek kadınlara destek sunduk. Bu eğitimi, ihtiyaç duyan herkese vermeyi planlıyoruz. Ayrıca kadınlar bireysel olarak uzmanlarımızla görüşebiliyor." dedi. Destek alan kadınlar da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi