Pusu: 2 şehit!

Diyarbakır Lice'de PKK'nın tuzağına düşen Astsubay Üstçavuş Ahmet Ünver ve Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemir şehit olurken, baba ocaklarına kor ateşi düştü

Pusu: 2 şehit!

Diyarbakır Lice'de patlayıcı döşerken fark edilen PKK'lıların yakalanması için başlatılan operasyonda PKK'nın tuzakladığı el yapımı patlayıcının patlatılmasının ardından açılan taciz ateşinde 1 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit düştü.

BÖLGEDEKİ OPERASYONLAR

Diyarbakır-Bingöl karayolu Duru Jandarma Karakolu yakınlarında iki PKK'lı grup gece kararanlığında yola mayın döşemek istedi. Bölgede keşif uçuşu yapan İHA'lar PKK'lıları tespit etti. Görüntülendiklerini fark eden örgüt militanları dağlık ve ormanlık alana kaçtı. Bölgede yapılan aramada patlayıcı bulunamadı. Güvenlik güçleri bölgede varlığı tespit edilen örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlattı.

LİCE DÖNÜŞÜNDE PUSU KURULDU

Operasyon sırasında Lice-Kocaköy yolunda askerlerin geçisi sırasında örgüt üyeleri, el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada herhangi bir can kaybı yaşanmazken, patlamanın hemen ardından pusuya yatan örgüt militanları uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine ateş açtı.

PUSU SONRASI ASKERLERİ TARADILAR

Açılan ilk ateşte Jandarma Astsubay Üstçavuş Ahmet Ünver ile Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemir şehit oldu. Saldırıya jandarma özel harekat timleri karşılık verince çatışma yaşandı. Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürüyor.

BİR AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ

 

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Ahmet Ünver'in (28) acı haberi Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Arkum beldesindeki baba evini yasa boğdu. Şehidin bir ay önce nişanlandığı ve önümüzdeki yıl nisan ayında evlenmeyi planladığı belirtilirken, acılı anne Meryem Ünver, "O PKK'nın karşısında dimdik durmam lazım. Benim yavrum 'dik dur anne' derdi hep bana" diye gözyaşı döktü.

2 GÜN SONRA ŞEHİT OLDU

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemir'in (23) acı haberi Kilis'ien Güvenli köyü Hüyüklü mezrasındaki yakınlarını gözyaşlarına boğdu. Şehidin akrabası olan Aysel Akdemir ile 30 Temmuz Pazartesi günü nikahının köy muhtarı olan babası Mehmet Akdemir tarafından kayıldığı, nikahın ardından Diyarbakır'a dönen Akdemir'in 2 gün sonra şehit olduğu belirtildi.

 

VALİ OPERASYONU ANLATTI

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Kayacık yol ayrımında devamlı bir şekilde patlamalar meydana geldiğini, bu nedenle güvenlik güçlerinin o bölgede tedbirler aldığını söyledi. Dün sabah da güvenlik güçlerince bölgede faaliyet yürütüldüğünü kaydeden Toprak, ''Kocaköy, Lice ve Bingöl yolu üzerindeki Kayacık yol ayrımında, güvenlik güçlerinin faaliyeti sırasında bir taraftan mayın patlaması olurken, diğer taraftan da teröristlerle çatışma çıktı. Çatışmada, faaliyette bulunan timden bir jandarma astsubay ve bir uzman çavuş şehit oldu. Hepimizin başı sağ olsun'' dedi.

 

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

Bu arada, Şehit olan jandarma üst çavuş Ahmet Ünver ve jandarma uzman çavuş M.Nuri Akdemir için Diyarbakır Asker Hastanesi'nin bahçesinde tören yapıldı. Basın mensuplarının alınmadığı törene, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile askeri ve sivil erkan katıldı. Törenin ardından Ünver ve Akdemir'in cenazeleri, ambulanslarla Diyarbakır 2. Taktik Havva Kuvvet Komutanlığı'na götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz