Görüş Bildir

Raco Beldesi Ypg'den Alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO, Zeytin Dalı Harektı'nda Afrin'in Raco belde merkezini ele geçirdi. Çatışmaların yer yer sürdüğü operasyonda ÖSO üyeleri, rejim bayrağını indirdi. Panik olan terörist telsizlerinden, "Burası düşerse, Afrin'e kadar durduramazsınız" anonsları duyuldu.

Raco Beldesi Ypg'den Alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in stratejik öneme sahip Raco belde merkezine girerek bölgenin büyük bölümünü kontrolüne aldı. Belde merkezinde direnmeye çalışan az sayıdaki teröristle çatışmalar sürüyor.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE OPERASYON

TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Raco belde merkezine sabahın erken saatlerinde operasyon başlattı. Terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ, şiddetli çatışmalardan sonra belde merkezinden çekilmeye başladı.

ÖSO unsurları ele geçirdikleri belde merkezinin büyük bölümünü kontrollerine alırken, az sayıdaki noktada direnmeye çalışan kadın teröristlerle yer yer çatışmalar yaşanıyor.  Belde merkezinde mayın arama ve temizleme çalışmaları da sürüyor.

TEÖRİSTLERİN TELSİZİNDEN PANİK ANLARI

Mehmetçik ve ÖSO birliklerinin ilerleyişini gören terör örgütünün sözde yöneticileri, Raco'daki teröristlere telsizden 'acil' anons geçti, "Burası düşerse, Afrin'e kadar durduramazsınız" ifadesini kullandı.

ASKERİ KAYNAKLAR: İLERLEYİŞ SÜRÜYOR...

Anadolu Ajansı’nın duyurduğu TSK ve ÖSO güçlerinin Raco kent merkezine girdiği haberi askeri kaynaklar tarafından da doğrulandı. Askeri kaynaklar merkezde ilerleyişin devam ettiğini, yer yer çatışmalar yaşandığını, birliklerinin özellikle sivillerin zarar görmemesi için çok büyük hassasiyet gösterdiğini söylediler. Aynı kaynaklar, “Birliklerimiz, planlandığı şekilde harekatı sürdürüyor” dediler. Atak helikopterleri de teröristlerin kaçış yollarını vurarak baskı kurmaya devam etti.

RACO'DA ÇATIŞMA ANLARI

Raco merkezinden teröristlerin önceden kullandığı tahmin edilen 5 katlı bir binayı ele geçiren ÖSO güçleri, buradan keskin nişancı oldukları belirtilen teröristlerin bulunduğu başka bir binayı ateş altına aldı. Öte yandan ÖSO güçleri ile teröristler arasında Raco merkezinde çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Terör unsurları beldeden çekildi. Raco’nun merkezine giren ÖSO askerleri bir binanın üstünde bulunan Suriye Rejim bayrağını gönderden indirerek ayakları altında çiğnedi. Askerler, "İşte Raco’nun kalbinde rejim bayrağı gözlerinizin önünde onu indiriyor ve ayaklarımızın altına alıyoruz" dedi.  TSK ve ÖSO güçleri Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e doğru ilerlerken, YPG/PKK’den 2 belde merkezi, 93 köy, 6 mezra, 21 dağ ve 1 tepe de kurtardı.

CİNDERES KISKACA GİRDİ

ÖSO’nun Raco’ya giren birliğinin komutanı Mecit Ebu el Nur, bu beldenin önemine bağlı olarak her tarafa çok sayıda mayın döşendiğini, buna rağmen şiddetli çatışmalardan sonra beldeyi ayrılıkçı teröristlerden temizlediklerini söyledi.

Mecit Ebu el Nur, bugün şafakla başlattıkları harekatla iki saatlik şiddetli çatışmanın ardından stratejik öneme sahip olan bir dağın kontrolünü sağladıklarını söyledi. ÖSO Sözcüsü Ebu el Nur, ÖSO’nun Cinderes mihverinde bulunan Ramadiye ve Cemilek köylerinin ele geçirilerek, Cinderes bölgesinde bulunan PKK/YPG'li teröristlerin kıskaca alındığını söyledi.

Raco’ya askerlerle birlikte görüntüleri kaydeden bir ÖSO askeri de Raco’nun tamamen kontrol altına alındığını belirterek, "Bu da PYD’nin Raco’daki karargahı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi