Rapor temiz çıktı

Diyarbakır'da ‘Okul Sütü' projesi kapsamında 400'e yakın öğrencinin mide şikayeti ile hastaneye başvurması üzerine okullarda alınan numunelerin laboratuar sonuçları çıktı. Yapılan analizlerde bakteri tespit edilmedi.

Rapor temiz çıktı

Diyarbakır- Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilere sağlıklı büyüme ve gelişimi için ‘Biz geleceğiz gelecek bizim' sloganıyla Türkiye genelindeki 32 bin 574 okulda 7 milyon 200 bin öğrenciye ücretsiz süt dağıtımı 3 Mayıs’ta başlatılmıştı. 230 Bin öğrenciye ücretsiz süt dağıtımın yapıldığı Diyarbakır'da yaklaşık 400 öğrenci midi şikayeti ile topluca hastanelere başvurması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü okullarda öğrencilere dağıtılan sütlerin numunelerini topladı.

AEROBİK BAKTERİ TESPİT EDİLMEDİ

Diyarbakır Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nün modern laboratuarlarında yapılan mikrobiyolojik analiz sonuçları çıktı. E,Coli 0157 nolu numune üzerinde yapılan; Salmonella, L. Monocytogenes, kuagolaz pozitif stafilokoklar, stafilokokal entererotoksinler ve mezofilik aerobik bakteri sayısı analizlerinde herhangi bir olumsuz sonuç tespit edilemedi. Yapılan sterlite kontrolünde ise dağıtılan sütlerin sterlize olduğu ortaya çıktı.

 

ÖĞRENCİLER PEYNİR YOĞURT YERMİ?

Okullarda dağıtılan sütlerin zehirlenmeye yol açmadığı ortaya çıkması üzerine Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin süte karşı alerjisi olup olmadığını tespit etmek için okullara gönderilen yazıda öğrencilerin rahat süt, yoğurt ve peynir yiyip yemediğini tespit edilmesini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler