Raylı sisteme kredi istedi

Baydemir hafif raylı sistemin hayata geçmesi için İller Bankası’na yaptıkları 250 milyon liralık kredi başvurusuna olumlu yanıt verilmesini beklediklerini bildirdi..

Raylı sisteme kredi istedi

DİYARBAKIR-Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ve Başkan Yardımcısı İhsan Uğur ile birlikte kentsel hizmetler konusunda çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Baydemir ve Kurbanoğlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’yı makamlarında ziyaret etti.

HAFİF RAYLİ SİSTEM İÇİN KREDİ

Görüşmelerde Baydemir, Diyarbakır Surları’nın restorasyonunun UNESCO sürecinde ciddi bir şekilde hızlandırıcı etki sunabileceğini belirterek hükümetten destek istedi. Baydemir ayrıca Ulaşım Master Planı ve Diyarbakır Kentiçi Hafif Raylı Sistem Projesinin uygulama projelerinin tamamlandığını belirterek uygulama aşamasında kredi arayışına girdiklerini söyledi. İller Bankasının Bursa, Kayseri ve Gaziantep’in ulaşım altyapısı için kredi verdiğini ve Diyarbakır olarak ilk etapta 13.5 kilometrelik hafif raylı sistemin uygulanması için İller Bankası’ndan 250 milyon liralık kredi için başvuruda bulunduklarını söyledi.

ULAŞIM ANA PLANI UYGULAMADA

Diyarbakır Ulaşım Ana Planı’nın yürürlüğe girdiğini ve planın kısa ve orta vadeli çıktılarını hayata geçirmeye başladıklarını anlatan Baydemir, birlikte çalışmanın kamu kaynağının israf edilmeden rantabl kullanılmasına beraberinde getirdiğini söyledi. Baydemir buna örnek olarak da Hafif Raylı Sistemin geçeceği güzergahta Karayolları’nın yaptığı viyadük çalışma projelerini revize etmeyi gösterdi.

OTOGARDAN SEYRANTEPEYE KADAR

Baydemir özetle “Otogar’dan Seyrantepe’ye kadar Karayolları’nın yaptığı viyadük çalışmalarında proje değişikliğine gidildi. Hafif Raylı Sistem geçecek şekilde projeler yenilendi. Bu ileride en az 100 milyon liralık bir kaynak tasarrufu demektir. Bu istişare ve katılımcılıkla kaynakların doğru kullanacağını ve hizmette daha hızlı mesafe alınacağını bildirdi.

Belediye başkanları Yenişehir Belediyesi hizmet binasının inşası için kredi talebinde bulundu. Baydemir, görüşmelerde çini üzerine nakşedilmiş Diyarbakır Minyatürünü Bakan Bayraktar’a armağan etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz