Referandum bir milattır!

ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Altaç, 16 Nisan'da yapılacak olan sistem değişikliğine yönelik referandumun Türkiye açısından bir milat niteleğinde olduğunu söyledi. Altaç, referandum'da güçlü bir evet'in çıkması gerektiğini söyledi.

Referandum bir milattır!

Anadolu Aslanlar İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı ve Anadolu Evet Platformu üyesi Av. Aydın Altaç, 16 nisan'da yapılacak olan Referandum'la ilgili çarpıcı değerlendirmede bulunurken, referandumun Türkiye açısından bir milet niteliği taşıdığını söyledi.

GÜÇLÜK EVET GEREKLİ

Yeni anayasa değişikliğinin Türkiye için bir seviye atlama anlamına geleceğini ifade eden Altaç, "Halk oylaması, bir siyasi parti veya herhangi bir seçim değil ülke meselesidir. Dünya ve ülkemizin yer aldığı coğrafi bölge değişim ve dönüşüm döneminde. Bu ülkemiz tarihinin en önemli süreçlerinden biridir. Tarihi fırsatı hep beraber yakaladık. İnşallah bu ülkeyi seven Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni tüm yurttaşlarımız ile Devlet içerisinde yuvalanmış vesayetçilere, son verilmesinin ve egemenlik tamamen milletin Hakim olacağının yolu, 16 Nisan'da "evet" demekten geçiyor" diye konuştu.

İLERİ DEMOKRASİ İÇİN

Türkiye’nin, Bölgenin ve Diyarbakır’ın büyümesi, Büyük Türkiye’nin geleceği ile ileri demokrasi için Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin şart olduğunu bununda yolunun 16 Nisandan geçtiğini dile getiren Altaç şöyle dedi;

"Bu referandum Ülkemizin çocuklarımızın ve gelecek nesillerin geleceğini teminat altına alacak ve İnşallah 16 Nisan da Ülkemizin önü tamamen açılacaktır. Bizde da sorumlu olduğumuz alanlarda çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bu ülke hepimizin. bu Türkiye bizim. Türkiye’nin gelişmesi, istikrarı, kalkınması, milletin hâkimiyeti için 16 Nisana kadar elimizden geleni yapacağız" 

Kaynak: Diyarbakır Söz