Görüş Bildir

Reis adaylarına Diyarbakır daveti

DİTAM, Diyarbakır’da düzenleyeceği toplantıya cumhurbaşkanı adaylarını davet etti. Seçim ve seçim sonrasına ilişkin görüş ve düşüncelerin paylaşılması amaçlanıyor.

Reis adaylarına Diyarbakır daveti

DİYARBAKIR-Dicle Toplumsal ve Araştırmalar Merkezi (DİTAM), bölgedeki meslek odaları, barolar, STK'lar, akademisyenler, yazarlar ve kanaat önderlerinin de davetli olacağı bir toplantı düzenleyeceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı adaylarının da davet edildiği toplantı, 6 Haziran 2018 tarihinde Diyarbakır’da düzenlenecek. Basına açık olacağı belirtilen toplantıda, seçim ve seçim sonrasına ilişkin görüş ve düşüncelerin paylaşılmasının amaçlandığı ifade edildi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU DAVETİ KABUL ETTİ

Geniş kapsamlı planlanan toplantıya ilişkin açıklama yapan DİTAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Vural, davet edilen cumhurbaşkanları adaylarından Temel Karamollaoğlu’nun katılımı kabul ettiğini söyledi. Vural, diğer cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Meral Akşener’in de benzer şekilde davetlerini kabul edeceklerini umduklarını belirtti.

DEMİRTAŞ’IN DAVETİYESİ AVUKATLARINA VERİLDİ

2014 yılında gerçekleştirdikleri toplantıda basının huzurunda HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ağırladıklarını hatırlatan Vural, şu anda Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olarak tutuklu olmasının seçime gölge düşürdüğüne dikkat çekti. Vural, “Kendilerini diğer adaylar gibi ağırlama imkânı maalesef oluşamamıştır. Bu itibarla demokratik ve adil bir yarışta koşulların eşitliği prensibi gereğince, Sayın Demirtaş'ın tahliyelerinin sağlanarak davetimize icabet etmelerini içtenlikle dileriz. Toplantı davetini HDP Genel Merkezi ve avukatları aracılığıyla ilettik. Seçilmesi halinde yardımcısı olarak düşündüğü bir ismi benzer koşullarda ağırlamayı da isteriz. Bütün toplumsal ve bireysel sorunların, barış, demokrasi, hukuk ve diyalogla çözüleceği bir gelecek dileğiyle kamuoyuna saygıyla sunarız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi