Resti çekti, emri verdi

ABD'nin oyalama taktiğine resti çeken Erdoğan, "terör koridoruna" karşı emri verip "vurun" start verdi. TSK havadan ve karadan, önceden belirlenen örgüt unsurlarına ait hedefleri vurdu. Harekat 30 kilometrelik derinliği kapsıyor.

Resti çekti, emri verdi

ERDOĞAN BÖYLE DUYURDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.'' mesajıyla duyurdu. Erdoğan başkanlığında komuta kademesi ve hükmet üyeleri toplandı. Başkan Erdoğan harekatı bizzat takip ediyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşılan fotoğraflarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan bilgi aldığı görüldü.

30 KİLOMETRELİK DERİNLİK

Bu mesajtan sonra, TSK ait F16 savaş uçakları, terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında hedefleri vurdu. Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki belirlenen hedefler imha edildi. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki hedefler, savaş uçaklarınca bombalandı.

ÖRGÜTTE PANİK BAŞLADI

Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki örgüt unsurlar da vuruldu. YPG/PKK mensupları ise Türk savaş uçaklarının görüşünü kısıtlamak amacıyla lastik yakmaya başladı. Öte yandan TSK Topçu birlikleri, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad'da örgütün mevzilerini obüs atışlarıyla hedef alıyor.

DİYARBAKIR'DA UÇAKLAR HAVALANDI

Fırat’ın Doğusu operasyonu için Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığına savaş uçağı takviyesi yapılmaya başlandı. Şanlıurfa Valiliği sınır hattını Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan etti. Akçakale ilçesinde, harekatı nedeniyle okullar tatil edildi.  Nusaybin ve Ceylanpınar ilçe merkezine havan mermisi atıldı, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

MANİPÜLASYON YAPILIYOR

Örgüte yakın hesapların sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon girişimi başladı. Tarihteki katliamlardan fotoğrafları kullanan sosyal medya hesapları, söz konusu karelerin Türkiye'nin Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında gerçekleştiğini öne sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler