Roketli saldırı: 3 şehit

Nusaybin'de örgüt üyelerinin roketatarlı saldırısında: 3 asker şehit, 14 güvenlik görevlisi de yaralandı. Şehitlerin cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Kuvvet Komutanları katıldı.

Roketli saldırı: 3 şehit

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında Çağçağ Caddesi'nde dün sabah el yapımı patlayıcıyı imha etmek isteyen güvenlik güçlerine PKK'lılar roketatarla ateş açtı. Saldırıda  Jandarma Uzman Çavuşlar Sinan Oruç, Serdar Yıldırım ve Hakan Duyğal şehit oldu, 14 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı askerler Nusaybin ve Mardin Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı.

ROKETATARLI SALDIRI

Nusaybin'de hendek kazan, barikat kuran, el yapımı patlayıcı döşeyen PKK'lıların etkisiz hale getirilmeleri için 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar devam ederken, dün sabah saat 05.45'de Çağçağ Caddesi yakınlarında yola yerleştirilen el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirmeye çalışan güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya güvenlik güçleri de karşılık verirken, çatışmada Jandarma Uzman Çavuşlar Sinan Oruç, Serdar Yıldırım ve Hakan Duyğal şehit oldu, 14 asker yaralandı. Yaralanan askerler, Nusaybin ve Mardin Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alırdı.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

Şehit düşen uzman çavuşlar Hakan Duygal, Sinan Oruç ve Serdar Yıldırım için Selen Kışlası'nda dün öğleden sonra cenaze töreni düzenlendi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile törenin yapılacağı Selen Kışlası'na gitti. Tören alanındaki Şehit Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın Mardin'de vatani görevini yapan kardeşi Sercan Yıldırım'ın yanına gelen Orgeneral Akar, taziye dileklerini iletti.

ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK

Komutanların alandaki yerlerini almalarının ardından şehitler için düzenlenen askeri tören başladı. Ambulanslardan alınan şehit uzman çavuşların naaşları askerler tarafından omuzlarda taşınarak katafalklara konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Yarbay Kubilay Karadeniz, söz konusu vatan olunca hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını ve binlerce şehit verildiğini belirtti.

Şehitleri birlik ve bütünlük, yurt sevgisi, özgürlük ve bağımsızlığın birer simgesi olarak nitelendiren Karadeniz, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak isteyen, barikatlar kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldıran, masum vatandaşlarımızı bile bombalamaktan çekinmeyen bölücü terör örgütü bu eylemleriyle kirli yüzünü tekrar göstermiştir.

Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini dilinden düşürmeyen ancak devletimizin sunduğu tüm imkanlardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

MARDİN'DE GÜVENLİK ZİRVESİ

Konuşmadan sonra okunan duanın ardından şehitlerin naaşları askerler tarafından katafalklardan alındı. Omuzlarda dualar eşliğinden ambulanslara taşınan şehitlerin cenazeleri daha sonra Selen Kışlası'ndan memleketlerine uğurlandı.

Törenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti, 70. Mekanize Piyade Tugayı'na geçti. Komutanlar burada Nusaybin'deki terör operasyonuna ilişkin yapılan değerlendirme toplantısına katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz