Görüş Bildir

Rüzgar facia yarattı!

Okul bahçesindeki ağaç fırtınadan devrildi. Bir öğrenci oldu, 3 öğrenci ile bir öğretmen yaralandı. Kepenek köyünde 65 yaşındaki kadın da fırtınadan devrilen ağaçın altında kalarak hayatını kaybetti.

Rüzgar facia yarattı!

Muş merkeze bağlı Tekyol köyündeki ilk ve ortaokul öğrencilerinin eğitim gördüğü okulda, şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen kavak ağacı, öğrencilerle öğretmenin üzerine düştü. Devrilen ağacın altında kalan ortaokul öğrencisi Eren Özkan yaşamını yitirirken, 1 öğretmen ile 3 öğrenci de yaralandı. Hastaneye kaldırılan 4 yaralıdan 1 öğrencinin de sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Kepenek köyünde ise 65 yaşındaki kadın, bahçede çalışırken üzerine düşen ağaç nedeniyle ezilerek hayatını kaybetti.

ÖĞRENCİLER BAHÇEDE İKEN

Olay, dün öğle saatlerinde, merkeze 13 kilometre uzaklıktaki 800 nüfuslu ve 100 haneli Tekyol köyünde meydana geldi. 12 öğretmenin görev yaptığı, 250 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Tekyol İlk ve Orta Okulu'nun bahçesindeki kavak ağacı, şiddetli rüzgar nedeniyle öğrencilerle öğretmenin üzerine devrildi.

ÜZERLERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ

Ağacın altında kalan ortaokul öğrencisi Eren Özkan, yaşamını yitirdi. Olayda Fırat Durmak isimli öğrenci ağır yaralanırken, diğer öğrenciler Abdullah Dindar ve Berfin Özdemir ise hafif yaralandı. Öğretmen Münir Koçlar'ın da hafif sıyrıklarla ağacın altından kurtulduğu belirtildi.

BİR ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaralı öğrencilerle öğretmen, okula çağrılan ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Köy Muhtarı Mehmetcan Kurtoğlu, olayla ilgili "Okulun bahçesinde ve dışarısında çok sayıda kavak ağacı var. Öğle arasına çıkan çocukların üzerine ağaç devriliyor. Bir öğrencimiz, hayatını kaybetti. Çocuklardan birinin durumu ağır. Diğer öğrenciler ve öğretmen hafif yaralı" dedi.

Okuldaki olayı öğrenen veliler ve öğretmenler, yaralıların bulunduğu hastaneye giderken, okul, öğleden sonra tatil edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Bitlis Valisi Aziz Yıldırım, okula giderek  incelemelerde bulundu. Yıldırım, gazetecilere, okul bahçesindeki çürümüş ağaçlardan birinin aniden çıkan fırtına sonucunda kökünden kırılarak öğrencilerin üzerine düştüğünü söyledi.

Olayda bir öğrencinin hayatını kaybettiğini, 5 öğrenci ile bir öğretmenin yaralandığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizden 2'sinin durumu ağır. Doktorlarımız elinden gelen çabayı gösteriyor. Bölgede çok kavak ağacı var ve çoğu eski. Bunların zaman zaman kontrol edilmesi ve çürümüş ağaçların mutlaka kesilerek ortadan kaldırılması gerekiyor. Orman İşletme Müdürlüğü ile bu ağaçları keseceğiz. Bu kazayı önleyemedik. Cumhuriyet Savcılığımız gerekeni yapıyor. İdari yönden soruşturmamızı başlattık. Bu tür hadiselerin yaşanmaması için bütün tedbirleri alacağız. Bu tür tehlike oluşturulabileceği düşünülen ağaçların tamamı kesilecek. Yerine daha güzel ve nitelikli ağaçlar dikeceğiz."  Yıldırım, daha sonra Muş Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Jandarma ekipleri de okul bahçesinde incelemelerde bulundu.

BİR ÖLÜM HABERİ DE KEPENEK KÖYÜ'NDEN

Bu faciadan kısa bir süre sonra merkez Kepenek Köyü'nden de acı haber geldi. Köyde yaşayan 65 yaşındaki Remziye Akıntı, evinin bahçesinde çalışırken saat 10.30 sıralarında şiddetli rüzgarda devrilen ağacın altında kalarak yaşamını yitirdi. Akıntı'nın cenazesi, Muş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 2'si kız 6 çocuk annesi Remziye Akıntı, otopsinin ardından köyünde toprağa verilecek.

GÜNEYDOĞU YAĞIŞ BEKLİYOR

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yarın ve cumartesi günü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Gaziantep'te iki hafta boyunca düşen sıcaklık 18 dereceye kadar geriledi. Yarın sağanak yağmurun beklendiği kentte, hafta boyu çok bulutlu bir hava bekleniyor. Gece sıcaklığının 6 dereceye kadar ineceği kentte, cumartesi günü de sağanak yağışın düşeceği öngörülüyor.

Bölgenin en sıcak kenti olan Şanlıurfa'da ise geçen haftaya göre 7 derece birden düşen sıcaklığın hafta boyu 20 derece ortalamalarında geçeceği tahmin ediliyor. Hafta boyunca güneşin kendini göstermeyeceği şehirde, yarın ve cumartesi günü ise sağanak yağmur bekleniyor.

Adıyaman'da da termometreler bu hafta en düşük 17 dereceyi gösterecek. Rüzgarın etkili olacağı kentte, en düşük sıcaklığın gece saatlerinde 8 dereceye kadar inmesi tahmin ediliyor. Bölgeye göre nispeten daha ılık bir havanın etkili olduğu Kilis'te de yarın ve cumartesi günü sağanak yağış bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi