Görüş Bildir

Sağlık el değiştirdi?

İl Sağlık Müdürü Sait Avar bulunduğu görevinden alınarak yerine Elazığ İl Sağlık Müdür Yardımcı Cihan Tekin getirildi.

Sağlık el değiştirdi?

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, 8 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini sosyal medya aracılığıyla duyurdu. Ancak Avar’ın Sağlık Bakanlığınca görevinden alındığı iddia edildi. Avar'dan boşalan İl Sağlık Müdürlüğü görevine, Elazığ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Cihan Tekin atandı..

Göreve geldikten sonra tartışmalı icraatlara imza atan Avar, Sağlık'taki el değişikliğini, dün kendisine ait sosyal medya hesabından istifa haberini kamuoyuyla paylaşmasıyla duyurdu. İstifasına ilişkin herhangi bir bilgiye yer vermeyen Avar’ın hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle bakanlıkça görevden alındığı ileri sürüldü.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Hastanelerde yaşanan skandalların ardından önce görev yeri değiştirilen ve daha sonra tekrar İl Sağlık Müdürü olan Avar, sessiz sedasız dün sosyal medya hesabından “Saygıdeğer Diyarbakır halkı için sekiz yılı aşkın bir süredir yürüttüğüm Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü görevimden bugün itibari ile istifa etmiş bulunmaktayım. Bana bugüne dek destek olan aileme, çalışma arkadaşlarıma ve dostlarıma teşekkür ediyorum” mesajını paylaştı.

DİYALİZ SKANDALININ ARDINDAN İSTİFA ETTİ

Son olarak Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde diyaliz hastalarının tedavi gördüğü bölümün içler acısı halinin basına yansımasının ardından sosyal medya hesabında skandala ilişkin görüntüleri paylaşan kişilere yönelik sitemde bulunması dikkati çeken Avar’ın bu olayın hemen ertesinde istifa etmesi ise kafalarda kuşku uyandırdı.

HASTANELERDEKİ OLAYLARDAN SONRA SORUŞTURULUYORDU

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki bebek ölümleri ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tahtakurusu basması Diyarbakır kamuoyunda infial yaratmıştı. CİMER’e yapılan şikayetler sonrası sağlık bakanlığı tarafından Avar hakkında soruşturma başlatılmıştı. Müfettişlerin soruşturmasında görevden alınması gerektiği yönündeki görüşü sonrası Avar’ın görevden alındığı iddia edildi.

AVAN'IN YERİNE TEKİN ATANDI

Öte yandan, Avar'ın görevden alınmasından sonra Sağlık bakanlığı boşalan makama Elazığ İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin'i atadı. Uzun yıllar Muğlak İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunan Tekin'in özgeçmişi şöyle.

1971 yılında Elazığ’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimimi Almanya’da bitirdikten sonra Elazığ’da liseyi bitirip Fırat Üniversitesine başladı.1996 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.1996-1997 yılları arasında Konya İlinde sonraki yıllarda Elazığ İlinde değişik sağlık kurumlarında görev aldı. 2007 yılında Elazığ İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Mart 2010 Elazığ Karakoçan Depremindeki başarılı çalışmalarımdan dolayı Sağlık Bakanı tarafından taltif edilerek Nisan 2010 tarihinde Bingöl İl Sağlık Müdürü olarak atandı. 12 Ocak 2012 tarihinde Muğla İl sağlık Müdürlüğü görevinde bulundu, bir ödnem bu görevde bulunduktan sonra Elazığ'a İl sağlık Müdür Yardımcısı olarak, atandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi