Sağlıkçılar; Sağlık Çok Sağlıksız

Milletvekilleri Ensarioğlu ve Bal'ın katıldığı "Sağlık İstişare" toplantısında, Sağlık sen Başkanı Nurhak, Diyarbakır'da sağlık sorunlarının büyük olduğunu belirterek, "Halkımız nefes alacak durumda değil. Sağlık çok sağlıksız" dedi.

Sağlıkçılar; Sağlık Çok Sağlıksız

Söz Haber'in son günlerde gündeme getirdiği Diyarbakır'daki Sağlık Kurumlarında, özellikle idari yönde yaşanan skandal keyfiyet ve kayırmalar, dün Diyarbakır'da Sağlık Sen'in, düzenlediği "Sağlık İstişare" toplantısına damgasını vurdu.

SAĞLIK-SEN Diyarbakır Şubesince “birlikte güçlüyüz” sloganıyla sendikaya üyelerine yönelik bir otelde İstişare Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Ensarioğlu’nun yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve  Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, SAĞLIK-SEN Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Diyarbakır ile çevre il ve ilçelerde görevli sağlık çalışanları katıldı.

Kahvaltı sonrası düzenlenen toplantının açılışında konuşan SAĞLIK-SEN Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonunda şehit olan askerlere rahmet, yakınlarına sabır diledi.

“İLİMİZİN SAĞLIK SORUNLARI BÜYÜKTÜR”

Ensarioğlu, sendika olarak iki kırmızı çizgilerinin olduğunu belirterek, “Biri çalışanlarımızın sosyal ve ekonomik hakları ve huzurlu ortamdır. İkincisi ise halkımızın iyi bir şekilde sağlık hizmeti almasıdır. Biz bu konuda üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Zaman zaman değerli milletvekillerimizle görüşüyoruz. Onlarda bize destektirler. Maalesef görünen odur ki gerek binaların yetersizliği gerekse bazı idarecilerin çalışanlarımızın üzerinde uyguladığı mobbingi kabul etmeyiz. Bu durumun karşısında duracağız.

İDARECİLER MOBİNG UYGULUYORLAR

Diyarbakır’ın sorunu hepimizin sorunu. Bu sorunları çözmek için vekillerimizle ve sivil toplum kuruluşlarıyla, bakanlarımızla, başbakanımızla ve gerekirse cumhurbaşkanımızla da görüşürüz. Bunun destekçileri de sayın vekillerimizdir. Malumunuz ilimizin sağlık sorunları büyüktür. Nerdeyse çalışanlarımız ve halkımız nefes alacak durumda değildir. Ama inanıyorum ki inşallah ilerleyen süreçte bu nefessizlik biran önce bitecek ve çalışanlarımızı daha güzel bir ortamda hizmet sunabilecek ve halkımızda daha güzel bir hizmet alabilme noktasında inşallah hayırlı hizmetler nasip olur” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, kentteki sağlık sorunlarının çözümü için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

“DİYARBAKIR’DA DA ŞEHİR HASTANESİ İHALE EDİLİYOR”

Diyarbakır’a şehir hastanesi yapılacağı müjdesini veren Ensarioğlu, şöyle konuştu:

“Sendika yöneticilerimizle sürekli görüşüyoruz ve istişare halindeyiz. Diyarbakır’daki sağlık sorunlarını gerek fiziki anlamda ve gerekse de idari anlamdaki sorunları sürekli istişare ediyoruz. Çözüm bulmak için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Buna rağmen çözülememiş sorunlar var, onları da biliyoruz. İnşallah bunların çözümüyle ilgili elimizden gelen tüm gayretleri sarf edeceğiz. Çünkü sağlıkta taviz veremeyiz. Eğitimden taviz veremeyiz. AK Parti iktidara geldiği ilk günden beri, Diyarbakır’dan bahsedecek olursak, cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış derslik sayısını neredeyse ikiye katlayacak şekilde okul yaptık. Yine fiziki anlamda sağlıkta çok ciddi devrim niteliğinde reformlar yapıldı. Geçmişte biz Avrupa’ya bu anlamda gıpta ile bakardık. Ama inanın bugün bizim sağlık politikamız sağlıkta yapılan reformlar sayesinde Avrupa’yı her anlamda solladık diyebiliriz. Bugün şehir hastaneleri dünyanın hiçbir yerinde yok. Diyarbakır’da da şehir hastanesi ihale ediliyor. Bu yıl inşallah ihalesi tamamlanacak.”

Kaynak: Diyarbakır Söz