Görüş Bildir

Sağlıkçılar, sağlıktan kaygılıyız

Sağlık-Sen'in Diyarbakır İl Divan toplantısında Şube Başkanı Ensarioğlu, Diyarbakır'daki sağlık idaresine veryansın ederek, "Biz sağlıkçılar, sağlık idaresinden kaygılıyız" dedi.

Sağlıkçılar, sağlıktan kaygılıyız

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ruhak Ensarioğlu, Genel Başkanı Metin Memiş'in katılım gösterdiği İl Divan Toplantısında, Sağlığın Diyarbakır'daki idarecilerine isim vermeden, veryansın ederek, tepki gösterdi. Ensarioğlu, "Ehil olmayan bazı idarecilerimizin egoist bir yapıyla sadece kendi egoları üzerinde çalışanlara yaptıkları mobbingden verim alacaklarını düşünüyorlar. yanılıyorlar. Siz çalışanlarla birlik olmazsanız çalışanlardan verim alamazsınız" dedi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen Sağlık-Sen Diyarbakır İl Divan toplantısına, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Sağlık-Sen'in Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki 23 İl'in Şube Başkanları ve Diyarbakır İl Yönetimi ile Sağlık Çalışanları katılım gösterdi.

25 ÜYEDEN 5 BİN ÜYEYE

Toplantıda açış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Diyarbakır İl Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Diyarbakır şubesinin kurulduğu günden bu yana çalışanların, mağdurların ve mazlumun sesi olduğunu, 25 üyeyle çıktıkları yolda bugün üye sayılarının 5 bine ulaştığını söyledi. Ensarioğlu şöyle dedi;

“Sendikamız kurulduğu ilk günden bu yana çalışanların mağdurun mazlumun sesi olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bundan sonrada aynı çizgide devam edeceğiz. Dün genel başkanımızla hastanelerimizi gezdik. Burada hastanelerimizin fiziki yetersizliklerini gördük. Çalışanlarımızın karşılaştıkları mobbing ve sıkıntılara bizzat kendisi şahit olmuştur. Bu sıkıntı ve sorunların nedenlerinin başında ehil ve liyakatli olmayan idarecilerin son zamanda atanmasıdır. Bu idareciler, çalışanlar üzerinde uyguladıkları baskı nedeniyle verim düşmüştür. Bizim amacımız çalışanlarımızın daha verimli bir ortamda hizmet etmeleridir”

SAĞLIKTAN KAYGILIYIZ

Diyarbakır'daki sağlık idarecilerine veryansın ederek tepki gösteren Ensarioğlu, liyakatsiz idareciler nedeniyle sorun yaşandığına dikkati çekerek, şunları söyledi: “Halkımızın iyi bir hizmet almalarını istiyoruz. Maalesef ilimizle ilgili çok büyük kaygılarımız var. Bunun başında halkımızın sağlıklı bir hizmet alamamasıdır. Çalışan ve hasta ile hasta yakınlarının diyalogları iyi olmazsa hiçbir şekilde verim alınamaz. Çalışanlarımızı zaman zaman ziyaret ediyoruz. Görüyoruz ki ehil olmayan bazı idarecilerimizin egoist bir yapıyla sadece kendi egoları üzerinde çalışanlara yaptıkları mobbingden verim alacaklarını düşünüyorlar. Siz çalışanlarla birlik olmazsanız çalışanlardan verim alamazsınız. Çalışan kardeşlerimiz zaten iş yükü altında ezilmeye devam ediyorlar.

EGOLARINI TATMİN İÇİN

Bizim temennimiz o dur ki ehil olmayan ve liyakatsiz insanların bir an öne bertaraf edilmesidir. Ciddi anlamda ilimize hizmet edecek ve gerek halkımıza gerekse çalışanlarımıza değer katacak ve beraber yol alacağımız arkadaşlarımızın idareci noktasında atanmasıdır. Sayın bakanımızla ve genel başkanımızla görüştük, ilimize ciddi manada hizmet edecek bir idareci istiyoruz diye. İnşallah ilimizi en iyi şekilde temsil edecek, bazı idarecilerin atanması ile ilimizin kalkınma noktasında güç birliği olacaktır. Verimli kim olursa olsun, ayrım yapmaksızın daima çalışanın hizmetkarı olmak için varız.”

SAĞLIK-SEN BAŞKANI

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise, Diyarbakır'daki sağlık sorunlarına değinmeden, ülke siyaseti ve muhalif sendikaya karşı yürüttükleri çalışma ve sağlık çalışanlarının sosyal haklarıyla ilgili hükümetten sağladıkları imkanlara dikkat çekti.

Memiş  bu ülkenin sigortası konumunda olan bir sendika olduklarını belirterek, " Memur-Sen ailesi olarak biz her zaman olduğu gibi bugün de yine milletimizin, ülkemizin, devletimizin yanındayız. Yanında olmaya da devam edeceğiz. Bizim Diyarbakır'da kurduğumuz cümleyle Edirne'de kurduğumuz cümle, Antalya'da kurduğumuz cümleyle Tokat'ta kurduğumuz cümle aynıdır. Biz bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için zalimlerin karşısında mazlumların yanında her zaman duruşumuzu göstereceğiz. Biz bu ülkenin geleceği için çocuklara onurlu bir gelecek bırakmak için doğru bildiğimiz her şeyi hiç çekinmeden söylemeye devam edeceğiz. Allah'a hamdolsun bugün itibariyle Memur-Sen 1 milyon üyesiyle, Sağlık-Sen 250 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük sendikası oldu. Milletin ve çalışanların sesi olduk. Onların teveccühünü kazanarak bugünlere geldik. İnşallah hedeflerimizden sapmadan kurucu genel başkanımız Akif İnan'ın misyonundan davasından sapmadan bu davayı daha da ileriye taşıma mücadelesini birlikte vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

BÜYÜKTİMUR'A PLAKET

Konuşmalarının ardından Genel Başkan Metin Memiş ve diğer davetlilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Programda Uzay Haber Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur'da sağlık sorunları ile ilgili çarpıcı yazıları nedeniyle plakete layık görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi