Sabah namazı buluşmaları

Görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi ile İl Müftülüğü tarafından organize edilen "sabah namazı buluşmaları" devam ediyor.

Sabah namazı  buluşmaları

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Müftüsü Faruk Arvas ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Ensar Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Müezzin İsa Utlu'nun okuduğu Yasin-i Şerif'in ardından namaz kılındı.

Cami imam hatibi Ramazan Toprak tarafından Türkçe, Arapça ve Kürtçe seslendirilen ilahinin ardından program, belediye tarafından verilen kahvaltıyla sona erdi.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, sabah namazı buluşmalarında vatandaşla bir araya geldiklerini söyledi.

Buluşmada çok manevi bir atmosferin bulunduğuna işaret eden Taşkın, şöyle konuştu:

SABAH NAMAZI BULUŞMASI

"Hocalarımızın ve gençlerimizin katılımıyla farklı bir ortam yaşadık. Özellikle genç vatandaşlarımızın sabah namazlarına katılmasını istiyorum. Uzun zamandır burada sabah namazı buluşmaları oluyordu. Siirt Belediyesi olarak bugün de biz bu güzelliği yaşamak ve yaşatmak istedik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Ensar Camisi'nde yapılan programı aynı günlerde 12-13 camide gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten İl Müftüsü Faruk Arvas, "Cami, insanları cem eden, bizi bir araya getiren, kulluk şuuruyla birlikteliğe, kardeşliğe, bir araya getirmeye vesile olan mekanlardır. Vatandaşlarımızı bu güzel etkinliğe davet ediyorum." dedi.

Programa katılan vatandaşlardan Şakir Özmazı da sabah namazı buluşmalarına katılmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek herkesin bu manevi havadan feyz alması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz