Görüş Bildir

Sadak'a verilen hapis cezasını Yargıtay bozdu

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'a 7 yıl önce yaptığı bir konuşma nedeniyle verilen 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, bozma gerekçesinde kararın 'kanuna aykırı' olduğunu belirtti.

Sadak'a verilen hapis cezasını Yargıtay bozdu

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 2005 yılında düzenlenen Dicle Kültür Festivali'nde konuşma yapan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'a, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla verilen 10 ay hapis cezası, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozuldu.

HAPİS CEZASI

Bozma ilamına ilişkin mahkemenin aldığı kararı, "Sanıkların yaptığı konuşmalarda yer alan ifadeler bir bütün olarak ele alınıp değerlendirildiğinde, savunmalarının aksine silahlı terör örgütünün propagandasını yapma kastıyla hareket ettiklerine dair mahkûmiyetlerine yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilmediği" şeklinde değerlendiren Yargıtay, mahkemenin buna rağmen beraat yerine mahkûmiyet verdiğine dikkat çekti.

YARGITAY BOZDU

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 'mahkûmiyet' kararını değerlendiren Yargıtay, bu kararın 'kanuna aykırı' olarak yorumlayıp, sanık müdafilerinin temyiz itirazlarını bu itibarla yerinde görerek hükmün bu sebepten dolayı bozulmasına karar verdiğini açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi