Görüş Bildir

Şahin yarın Diyarbakır'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bugün Siirt'te temaslarda bulunurken, yarın AK Parti'nin 25 bayan Milletvekiliyle birlikte, Diyarbakır'da olacak.

Şahin yarın Diyarbakır'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Biz Şiddetle Mücadele Yasasını ilk imzalayan ülke olduk'' dedi.

Siirt Valisi Musa Çolak'ı ziyaretinin ardından kent merkezinde bir süre dolaşarak vatandaşlarla görüşen Bakan Şahin, bu sırada yanına gelen engelli M. Mustafa Kara (16) ve babası Mesut Kara ile bir süre sohbet etti. Baba Mesut Kara, engelli çocuğu adına araç alması nedeniyle engelli maaşının kesildiğini, bu nedenle arabayı sattıklarını, ancak buna rağmen maaşın tekrar bağlanmadığını söyledi. Bunun üzerine Bakan Şahin, beraberindeki yetkililere sorununun kısa sürede çözülmesi için talimat verdi.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Şahin, son 10 yılda AK Parti'nin yolsuzlukla ve yoksullukla verdiği mücadelede çok başarılı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''2008 yılında dünyada bir mali kriz çıktı. Biz bölgeye gelen hiçbir mali desteği esirgemedik. Sosyal hizmet adına, sosyal politikalar adına, yoksulluğu önleme adına hiçbir bütçeden geriye taviz vermedik. Avrupa Birliği ülkelerinde neler yaşandığı biliniyor. Biz Şiddetle Mücadele Yasasını ilk imzalayan ülke olduk. Koca Almanya ve Fransa 'Şu anda krizdeyiz, bunun bize mali külfeti fazla olur' deyip bekletiyor. Oysa başbakanımız 'Yaşam hakkı bizim en önemli hakkımızdır. Burada para konuşulmaz' dedi.''

Şahin, daha sonra beraberinde Vali Musa Çolak ve AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran ile Aydınlar ilçesinde, belediyece oluşturulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) birimini ziyaret etti, çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu'ndan bilgi aldı.

Bakan Şahin, Siirt'e dönüşünde yapımı süren Engelsiz Yaşam Merkezi ve Sevgi Evleri binalarında inceleme yaptıktan sonra polisevinde şehit yakınları ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer aldığı iftar yemeğine katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi