Şahin: Yeni anayasa yazım çalışmalarına başladık

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Yeni anayasa yazım çalışmalarına temel hak ve hürriyetlerden başladık. Bu konuda 2 madde geçti. Diğer maddeler içinde çalışmalar devam ediyor." dedi.

Şahin: Yeni anayasa yazım çalışmalarına başladık

Mehmet Ali Şahin, Çankırı'da Şabanözü Mehmet Ali Şahin İlçe Stadı'nın açılış töreni öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda, anayasa çalışmalarının kapalı oturumlar halinde yapıldığını ifade etti.

Anayasa yazım sürecinde, farklı siyasi partilerin komisyon üyeleri olarak her konuyu aralarında görüştüklerini vurgulayan Şahin, "Ancak içeride neler konuşulduğu hakkında biz aramızda centilmenlik anlaşması yaptık. Dışarıda herhangi bir açıklama yapmıyoruz. Basında yer alan haberlerle bizim bir ilgimiz yok. Biz yeni anayasayı yapmaya devam edeceğiz. İnşallah başarırız. Yeni anayasa yazım çalışmalarına temel hak ve hürriyetlerden başladık. İki madde komisyondan geçti. Üçüncü maddede kısmen mutabakat sağlandı. Önümüzde ki günler itibariyle diğer maddeleri de yazmaya devam edeceğiz. Komisyonumuz her şeyi ittifakla yani oy birliğiyle yapmaktadır. Oy çokluğu falan da aranmamaktadır. O bakımdan bu tartışmaların olmasını da tabii karşılamamız gerekir. İçeriğiyle ilgili her hangi bir açıklama yapamam, çünkü bu süreci olumsuz etkileyecek hiçbir beyanda bulunmak istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz