Görüş Bildir

Sakık: 'Müzakere şart'

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Kürt sorunuyla ilgili mücadele yönteminin iflas ettiğini öne sürerek, ''Müzakere süreci kaçınılmazdır'' ifadesini kullandı.

Sakık: 'Müzakere şart'

TBMM İdare Amiri Sakık, BDP'li milletvekillerinin terör örgütü mensuplarıyla buluşmasının ardından, bu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin bazı siyasilerin demeçlerini hatırlatarak, ''1994'lerde yine böyle bir fırtına koparılmıştı, DEP'li milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Sene 2012, bugün yine BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması talep ediliyor. Geçmişten ders alsalardı, bunları seslendirmezlerdi'' diye konuştu.

DOKUNULMAZLIKLAR KONUSU

AK Parti, MHP ve son olarak CHP'den bazı siyasilerin, BDP'li milletvekilliklerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde beyanlarda bulunduğunu ileri süren Sakık, BDP'lilerle ilgili dokunulmazlık dosyalarının yüzde 100'ünün düşünce ve ifade açıklama kapsamında olduğunu, buna karşın AK Parti, CHP ve MHP'lilerle ilgili dosyaların büyük çoğunluğunun ihaleye fesat karıştırma, sahtecilik ve dolandırıcılık içerikli suçlar kapsamından ötürü olduğunu iddia etti.

BDP'li milletvekillerine yönelik tepkiye CHP'nin de katılmış olmasından üzüntü duyduklarını dile getiren Sakık, AK Parti yönetiminde de gittikçe ''şahinler'' olarak nitelendirilen isimlerin ağırlık kazanmaya başladığını ileri sürdü.

‘BAŞBAKANI YANILTIYORLAR’

Sakık, ''Sayın Başbakanı uzun zamandır yönlendirenler, onlar yenildiler. Onun için derhal bu ekipleri görevden almalıdır, barıştan yana olanlarla müzakere yolunu açmalıdır. Biz demokratik zeminin bu sorunu çözeceğine inanıyoruz'' dedi.

Sakık, MHP'nin ''Kandil'e Türk bayrağı dikme'' anlayışında olduğunu belirterek, ''Siz kimsiniz? Kendi topraklarınıza gidemiyorsunuz, Şemdinli'ye gidemiyorsunuz, Adana'nın ötesine gidemiyorsunuz. Önce Şemdinli'ye gidin, bir karpuz kesin insanlarla'' şeklinde konuştu. font-family

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi