Görüş Bildir

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde 19 kişi görevden alındı

Şanlıurfa'da, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 19 personel görevden uzaklaştırıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde 19 kişi görevden alındı
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi’nde başlatılan idari soruşturma kapsamında 19 personel görevden alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Her kurumda iş ve işlem yapıldığı gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığımızda da personelle ilgili FETÖ/ PDY örgütü ile ilgili inceleme yapıyoruz. Bu incelemeler uzman kişi ve komisyonlar tarafından yürütülüyor. İncelemeyi yürütmüş olduğumuz kişiler, kamu görevlisi dolaysıyla soruşturma ve inceleme başlattığımız personeli bizim görevden uzaklaştırmamız gerekiyor. Bu yasal bir durum ve yasal bir sorumluluktur. Görevden uzaklaştırdığımızda soruşturmanın ve incelemenin selameti açısından bu karar veriliyor. İnceleme ve soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için bir tedbir kararıdır. Burada hiçbir çalışanın zan altında bırakma amacı değildir. Tedbir amaçlı ve gereken tedbirler alınmıştır."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi