Şaşkın Polis Adresi Yanlış Vermiş!

Diyarbakır’da akaryakıt kaçakçılığı ihbarı yapan bir vatandaş adres kolay bulunsun diye Selahattin Demirtaş’ın evinin bulunduğu katta diye tarifte bulundu. İhbarı yanlış anlayan görevli polis ekipleri Selahattin Demirtaş’ın evine sevk etti. Olay Anında Selahattin Demirtaş evde bulunurken, polis kısa süre sonra yanlış adrese geldiğini fark etti. İhbarı alan çağrı merkezinde polis ise valilik emri ile görevden alındı.

Şaşkın Polis Adresi Yanlış Vermiş!

ŞEYHMUS ALTINDAĞ

Olay, 9 Mayıs 2015 tarihinde meydana geldi. 155 Polis imdat hattını arayan bir vatandaş, akaryakıt kaçakçılığı yapan şahsı ihbar etmek istedi. İhbarcı adresin bulunması için Selahattin Demirtaş’ın bulunduğu kattaki komşu dairede kaçakçılık yapıldığı şeklinde ihbarda bulundu. İhbarı alan görevli polis memuru ise ihbarı yanlış anlayınca görevli ekipleri HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın evine yönlendirdi.

Kısa sürede bölgeye giden polis ekipleri, Demirtaş’ın evinin kapısını çaldı. Bu sırada evde olan Demirtaş, bir süre polis ekipleri ile görüşerek, ihbarın yanlış olduğunu söyledi. İhbarı yapan kişi ile görüşen polis ekipleri ihbarın yanlış olduğunu fark edince olay yerinden ayrıldı.

Çağrı merkezindeki ihbarı yanlış alan görevli polis memuru ise valilik tarafından görevden alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz