Görüş Bildir

Savunmaya bak uykuluymuş!

Diyarbakır'da, darbe girişimi gecesi FETÖ'nün jandarma imamlarından emir ve talimat aldığı iddiasıyla tutuklanan eski üsteğmen Sait Yılmaz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Savunmaya bak uykuluymuş!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016 gecesi jandarma imamlarından emir ve talimat aldığı iddiasıyla tutuklanan eski üsteğmen Sait Yılmaz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin Jandarma Teşkilatındaki "mahrem" yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında eski üsteğmen Sait Yılmaz hakkında hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

- "YAPTIĞIM GÖRÜŞMELERİ HATIRLAYAMIYORUM"

Sanık Yılmaz ifadesinde, darbe girişiminden bir hafta önce Silvan ilçesi Babakaya üs bölgesinde komutan olarak görevli olduğunu ileri sürdü.

Emrinde bir tank, tank mürettebatı, 2 kobra zırhlı aracı, 2 komando ve 2 korucu timi ile yaklaşık 40'a yakın personel bulunduğunu iddia eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Darbe girişiminden telefonumdan ve diğer görevli personelin bilgilendirmesiyle haberdar oldum. Yaptığım görüşmeleri ve detayını içinde bulunduğum görevin stresi ve personelimin sorumluluğu altında bulunduğumdan net olarak hatırlayamıyorum. Herhangi bir örgüt mensubu tarafından bir emir veya talimat almadım. Bahse konu görüşmenin yanlışlıkla yapılmış olabileceğinin de değerlendirmeye alınmasının uygun olacağını düşünüyorum. Belirtilen saatte uykuda ya da uyanık olduğumu net olarak hatırlayamıyorum. Böyle bir görüşmenin uyku sersemi olarak da yapılmış olabileceğini değerlendiriyorum."

- WHATSAPP GRUBUNDAN "YILDIRIM HAREKAT" KONULU DARBE MESAJI

Şüpheli Yılmaz, o gece WhatsApp gruplarından da mesaj ve fotoğrafların paylaşıldığını hatırladığını belirterek, "'Silvan Harekat Merkezi' isimli WhatsApp grubundan 'yıldırım harekat' konulu darbe mesajının atıldığını hatırlıyorum." ifadesini kullandı.

İddianamenin değerlendirme ve sonuç kısmında FETÖ/PDY mensuplarının merkez Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi'ndeki bir örgüt evinde darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi toplandıkları belirtildi.

Aralarında yönetici düzeyde olanların da bulunduğu bazı jandarma personelinin burada toplantıya katıldığı aktarılan iddianamede, toplantıya katılanlardan bazılarının cep telefonlarıyla jandarmayı arayarak darbe girişimiyle alakalı bir takım emir ve talimatlar verdiğinin tespit edildiği bildirildi.

İddianamede, darbe girişimi akşamı Diyarbakır jandarma imamı "Saffet" kod isimli kişinin örgüt evinde topladığı tüm birim imamlarına ve öğrencisi konumunda olan askerleri arayarak, sıkıyönetim emirlerini yerine getirmeleri yönünde talimat verdiği ifade edilerek, soruşturma kapsamında şüpheli V.T'nin de o gece söz konusu örgüt evinde bulunduğu aktarıldı.

- "DARBE GECESİ TALİMAT ALDIĞI ANLAŞILMIŞTIR"

Şüphelinin telefonla sanık Yılmaz'ı arayarak 72 saniye görüşme yaptığının HTS kayıtlarına yansıdığının tespit edildiği belirtilen iddianamede şöyle denildi:

"Darbe teşebbüsünün yaşandığı akşam ve gecesinde FETÖ/PDY terör örgütünün jandarma imamlarının toplanarak jandarma içerisinde yer alan ve terör örgütüyle bağlantısı olan personeli ayrı ayrı arayarak 'sıkıyönetimin başladığını ve bunun FETÖ/PDY  tarafından yapıldığını belirterek gerekenleri yapmaları yönünde talimatlar verdikleri' tespit edilmiştir. Şüpheli Yılmaz'ın, FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde yer aldığı ve askeri personel olduğu, 15 Temmuz darbe gecesi jandarma imamları tarafından aranarak talimat aldığı anlaşılmıştır."

- İSTENİLEN CEZA

İddianamede Silvan İlçe Alay Komutanlığında görev yapan Sait Yılmaz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi, mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi isteniyor.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi