Görüş Bildir

Seçime kan bulaştırıldı

Çermik ilçesinde sandık başında çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldürüldü.

Seçime kan bulaştırıldı

Yabanardı köyünde halk oylaması dolayısıyla sandığın kurulduğu Yabanardı İlkokulunun önünde akraba oldukları bildirilen iki aile arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Abdülrezzak (68), Şeyhmus (32) ve İdris Yıldız silahla vurularak yaralandı. Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Abdülrezzak ve Şeyhmus Yıldız müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İdris Yıldız ise akşam saatlerinde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayda üç kişi yaşamını yitirirken, Memet ile Tahir Yıldız gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'ın Çermik İlçesi'ne bağlı Yabanardı Köyü'nde, seçim sandıklarının kurulduğu köy okulunun bahçesinde, aralarında siyasi görüş farklılığı nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı kavgada üç kişi hayatını kaybetti.

Yabanardı köyünde halk oylaması dolayısıyla sandığın kurulduğu Yabanardı İlkokulu'nda karşılaşan ve akraba oldukları bildirilen iki aile arasında siyasi görüş ayrılığı nedeniyle tartışma çıktı.

OKULBAHÇE İNDE ANLAŞMAZLIK

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine köy muhtarı Hıdır Yıldız'ın oğlu Mehmet Yıldız'ın tabanca ile ateş açması sonucu  Abdülrezzak (68) ve Şeyhmus (32) Yıldız, okul bahçesinde silahla vurularak yaralandı. Yaralılar, köydeki vatandaşlar tarafından minibüsle hastaneye götürülmek istenilirken minibüse yönelik de silahlı ve taşlı saldırıda bulunuldu.

ÜÇ KİŞİ HAAYATINI KAYBETTİ

Bu sırada, minibüsteki köylülerden İdris Yıldız da yaralandı. Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Abdülrezzak ve Şeyhmus Yıldız müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İdris Yıldız da buradaki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet ve Tahir Yıldız'ın jandarmadaki işlemleri sürüyor. Jandarma tarafından olay yerinde ve saldırı düzenlenen minibüste inceleme yapıldı. Silahlı kavganın arazi anlaşmazlığına bağlı husumetten ve siyasi görüş ayrılığından kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor.

KÖYDE GEÇİCİ KARAKOL KURULDU

Öte yandan silahlı kavga nedeniyle bir süre ara verilen okuldaki oy verme işlemi yeniden başladı. Kavganın yaşandığı köye gerginliğin büyümemesi için jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma tarafından, köyün çevresinde ve saldırının meydana geldiği okulun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi