Seçmen skandalı!

Diyarbakır'da bir çok seçmenin, başka il ve ilçelerde gösterilidği ortaya çıktı. Kayapınar'da ikamet eden Sevim ailesin tüm fertleri, Gümüşhane ilinde gösterildiği ortaya çıktı. Diyarbakır'dan bin seçmenin bu şekilde adresinin değiştirildiği iddia edildi.

Seçmen skandalı!

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kala Diyarbakır’da oy kullanmak için bilgilerini kontrol eden vatandaşlar, sandık bilgilerini kilometrelerce ötedeki illerde fark edince şaşkınlık yaşadı

Merkez Kayapınar ilçesinde ikamet eden Hasan Sevim, oy kullanmak için bilgilerini kontrol etmek için e-Devlet sistemine girdi. Sevim, bilgilerin kontrol ederken, kendisi ve ailesinden 4 kişinin ikametinin Gümüşhane’de olduğunu fark etti.

Bunun üzerine dün Kayapınar ilçesi Nüfus Müdürlüğüne giden Sevim, ilgililerle görüşerek, tekrar ikamet adresini eski yerine aldırmayı başardı. Ancak seçimlere iki gün gibi kısa bir süre kaldığı için Gümüşhane’ye gidemeyeceğini ifade eden Sevim, kendisi ile birlikte Diyarbakır’dan 1000 kişinin daha adreslerinin Gümüşhane’ye usulsüz bir şekilde taşındığını iler sürdü.

“BU PAZAR BEN VE AİLEM OY KULLANAMAYACAĞIM”

Sevim, “İkametim Diyarbakır Kayapınar’da ama 3 gün önce seçim bilgilerine ulaşmak için e-Devlet sistemine girdim. İkametimin ve seçmen bilgilerimin Gümüşhane de olduğunu öğrendim. Bugün muhtarlığa gittim o da beni Kayapınar İlçe Kaymakamlığına gönderdi. Kaymakamlıkta bana yapabileceğimiz bir şey yoktur dedi. Bu durumda yalnız sen değilsin 1000 kişi Gümüşhane’ye ikametleri verilmiş. Sen burada oy kullanamayacaksın dediler. Avukatla görüştüm o da bana aynı şeyi söyledi. Bugün savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Gereken adli işlemleri başlattım. Benim ikametim Gümüşhane gözüküyor. Bu Pazar ben ve ailem oy kullanamayacağım. Bugün sadece ikametgâhımı yine eski yerime zorla getirebildim. Ama hala seçim yerim Gümüşhane ve ben oy kullanamayacağım” dedi.

“GÜMÜŞHANE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ PERSONELİN İŞGÜZARLIĞI”

Diyarbakır’dan yaklaşık 1000 kişinin daha bu durumda olduğunu ileri süren ve Gümüşhane Nüfus Müdürlüğünde çalışan bu duruma neden olan personelin tespit edildiğini ve hakkında savcılıkça işlem başlatıldığını aktaran Sevim, şöyle konuştu:

“Bana nüfus müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Gümüşhane nüfus müdürlüğünde çalışan bir personelin bunu yaptığı söylendi. Diyarbakır’dan yaklaşık 1000 kişinin adresi Gümüşhane’ye taşınmış. Bunu tespit edip bu personeli savcılığa vermişler. Artık yapabilecek bir şey yok. Adli işlemlerin sonucunu bekleyeceğiz. Şuan benle birlikte ailemden 4 kişi oy kullanamayacak. Bunu hangi siyasi kişiler yapmış bilmiyoruz. Ama bu işin peşindeyiz ve ortaya çıkaracağız.”

Kaynak: Diyarbakır Söz