Sefer görev emri sorgulama için vatandaş e-Devlet'e akın etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada “Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun, ama şu anda ihtiyaç yok” dedi. Bu açıklamadan sonra Vatandaşlar sefer görev emrini sorgulamak için e-Devlet akın etti. Yoğunluk nedeniyle sistem çöktü.

Sefer görev emri sorgulama için vatandaş e-Devlet'e akın etti!

e-Devlet ile sefer görev emri sorgula! Vatandaşların sıkça kullandığı e-Devlet portalından Personel Sefer Görev Emri Sorgulama panelinden sefer görev emrinizin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. e-Devlet'e giriş yapabilmek için T.C kimlik numaranızın yanı sıra e-Devlet şifrenizin de olması gerekmektedir. Yaklaşık 3 haftadır e-Devlet üzerinden soyağaçlarını sorgulayabilen vatandaşlar, şimdi de sefer görev emri sorgulama konusunda araştırmalara başladı.

İnşallah hep beraber gideceğiz. Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar. Şu an ihtiyaç yok ama... Yeni bir dirilişin arefesinde bulunuyoruz. Eşrefi mahlukata, insana hakettiği değerle bakmayan hiç kimsenin bizim nezdimizde kıymeti olamaz."

Eğer başkalarının yaptığı bu görüntüleri bir film sahnesi gibi seyredersek aynı şeyin başımıza gelmesi kaçınılmaz olur. Aylan bebekleri kurtarma çabasını sadece bizim askerlerimiz verdi diğerleri sadece seyretti. İstiklalimiz ve istikbalimiz adına verdiğimiz şehitlerimize asla ölü olarak bakmıyoruz. Devamında onları Rabbim doyuruyor. Dolayısıyla onlar bizi izliyor onlar bizi takip ediyor. Diyorlar ya düğüne gider gibi gidiyorlar."

Sefer görev emri nedir?

Bu emir kapsamında askerliğini yapan ve tezkeresini alan vatandaşların bir süre sonra oluşan askeri ihtiyaç nedeniyle yeniden askere alınması mümkün oluyor. Savunma Bakanlığı savaş ve diğer ihtiyaçlar halinde askere alınacak vatandaşların sefer görev emrinde, hangi birliğe katılacaklarını da düzenli olarak bildiriyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz