Şehir felç oldu

10 dakika süren sağnak yağış, Diyarbakır'ı işte böyle felç etti. Bağlar, Yenişehir ve Sur'da alt yapı devre dışı kalınca, ev ve işyerleri sular altında kaldı. Özel bir hastane sular altında kalınca, hasta tahliyesi yapıldı.

Şehir felç oldu

Güne sıcak bir hava ile başlayan Diyarbakır'da yaşam, akşam saatlerinde 10 dakika süren sağnak yağışla adeta felç oldu. Altyapı yetersizliği bir kez daha, merkez Bağlar ve Yenişehir ilçesinde kendisini gösterdi. Cadde ve sokaklarda sel oluşurken, yüzlerce ev ve işyerini su bastı, araçlar yolda kaldı. Vatandaşlar ise ne yapacağını şaşırdı. Özel Genesis Hastanesinde ise yağmur sularının hastaneyi basması nedeniyle, hasta tahliyesinde bulunuldu.

GÜNE GÜNEŞLİ BİR HAVAYLA BAŞLANDI

Kış mevsiminde kar yağışı olmayan ve az miktarda yağmur yağan Diyarbakır dün güne sıcak bir hava ile başladı. Haftasonu olması nedeniyle vatandaşlar park ve yeşil alanlara akın edip, piknik yaparken, bir çok kişi de alış-veriş için çarışıya çıkmıştı. Ancak akşam saatlerinde, birden hava kapandı ve ani bir sağnak yağış başladı.

SAĞNAK YAĞIŞ YAŞAMI FELÇ ETTİ

Kısa sürede şiddetini artıran ve 10 dakika süren yağmur, adeta şehri felç etti. Yağmur vatandaşları hazırlıksız yakalarken, Bağlar ve Yenişehir semtindeki altyapı yetersizliği bir kez daha kendisini gösterdi. Cadde ve sokaklar adeta sular altında kalıp sel oluştu. Yollarda biriken sular nedeniyle trafikte büyük aksamalar olurken, Bağlar ilçesinde su altında kalan caddede vatandaşların imdadına bir kamyonet yetişti. Su altında kalan caddede ıslanmak istemeyen vatandaşlar yolda duran kamyonetin kasasına binerek yağmurun dinmesini bekledi.

YÜZLERCE EV VE İŞYENRİ SULAR ALTINDA

Merkez Sur ilçesi ile Yenişehir'in Ben-ü Sen mahallesi, Seyrantepe  ve Bağlar'ın ara sokaklarında oluşan su taşkınları nedeniyle yüzlerce ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar, suları tahliye etmekte güçlük çekerken, DİSKİ ekipleri şehrin bir çok bölgesine müdahele ederek, suların tahliyesini sağlamaya çalıştı.

GENESİS HASTANESİNİ SU BASTI

Buarada, kentte etkili olan sağanak sonucu merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Seyrantepe mevkisinde bulunan özel Genesis hastanesinin bazı servislerin bulunduğu bodrum katına su doldu. Elektriklerin de kesilmesi sonucu özellikle yeni doğan servisinde bulunan bebeklerin başka hastanelere nakledilmesi çalışması başlatıldı. Hastaneye sevk edilen çok sayıda 112 acil servis ekiplerince alınan hastalar, başka hastanelere sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz