Şehit Uzman Çavuş Çetin törenle uğurlandı

Bingöl sınırında önceki gün çıkan ve bir askerin de yaralandığı çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Rıstam Çetin için Elazığ Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi.

Şehit Uzman Çavuş Çetin törenle uğurlandı

Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen şehit uğurlama törenine Vali vekili Mustafa Gül, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, İstanbul'dan gelen şehidin eşi Aysel ve kızı 2 yaşındaki Asmin Çetin, askeri ve mülki erkan katıldı. Şehit cenazesinin katafalka konulması ile başlayan törende şehidin eşi Aysel Çetin ayakta durmakta güçlük çekince, kendisine kadın subaylar destek oldu. Vali Vekili Mustafa Gül, törende yaptığı konuşmada aileye başsağlığı dileklerini ileterek, "Şehitlere ölü demeyin. Kuranı Kerim'de de belirtildiği gibi bunlar ölü değiller. Ben acılı ailemize başsağlığı diliyorum, milletimizin vatanımızın başı sağolsun" dedi.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın yapmış olduğu duanın ardından şehit cenazesi askeri uçağa alındı. Bu sırada yanındakilerin yardımıyla uçağa binmeye çalışan şehidin eşi Aysel Çetin, "Bu nasıl bayram? Ben onu çok seviyordum" diye feryat ederek gözyaşları döktü.

Mardin'in Dargeçit İlçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit Uzman Çavuş Rıstam Çetin'in anne ve babasının yıllar önce hayatını kaybettiği ve eşi Aysel ile 2 yaşındaki kızı Asmin Çetin ile birlikte İstanbul'da yaşadığı için cenazesinin de İstanbul'da toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz