Görüş Bildir

Şehitler unutulmadı

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolaysıyla Diyarbakır'da şehitlerin kabirleri ziyaret edildi, Mardin ve Elazığ'da da şehitler için mevlit okutuldu.

Şehitler unutulmadı

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolaysıyla Diyarbakır'da şehitlerin kabirleri ziyaret edildi, Mardin ve Elazığ'da da şehitler için mevlit okutuldu.

Diyarbakır'da Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıl dönümü dolaysıyla merkez Bağlar ve Sur ilçesindeki Yeniköy ve Mardinkapı mezarlığına gelen İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, beraberinde emniyet müdür yardımcıları ve polislerle terör saldırılarında şehit olan polis ve bekçilerin kabirlerini ziyaret ederek, dua etti.

Aslan, mezarlara karanfil bıraktı, şehitlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyerek sorunlarını dinledi. Bir şehit yakını Aslan'a "Allah hakkımızı bu dünyada ve öteki dünyada bırakmasın." dedi.

- Mardin

Mardin'in Nusaybin ilçesinde tarihi Zeynel Abidin Camisi'nde İlçe Müftüsü İrfan Açık ve din görevlileri tarafından mevlit okutuldu. Mevlitte şehitler 2 bin kişilik helva dağıtıldı.

Vatandaşlara helva ikram eden İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahim Zengin, tüm şehitler için mevlit okutulduğunu söyledi.

Mevlitte Garnizon Komutanı Yarbay Barış Konak ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile vatandaşlar bulundu.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğünce de şehitler için Hacı Hasan Gündüz Camisi'nde mevlit verildi. Mevlide, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İbrahim Halil Çiftçi, polis memurları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan mevlidin ardından şehitler için dua edildi. Polisler tarafından camide bulunan vatandaşlara gül suyu ve tatlı ikram edildi.

- Elazığ

Elazığ'ın Keban ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğünce organize edilen program kapsamında şehitler için tarihi Yusuf Ziya Paşa Camisi'nde mevlit okutuldu.

Keban Müftü Vekili Serkan Cihangir, mevlit öncesinde yaptığı açıklamada, şehitlik mertebesinin önemini ayet ve hadislerden örnekler vererek anlattı.

Mevlidi şerif ve ilahilerin ardından, Cihangir ve Yusuf Ziya Paşa Camisi İmamı Mehmet Özdemir tarafından hatim duası okundu. İlçe Emniyet Müdürlüğünce de vatandaşlara gül suyu ve çikolata ikram edildi.

Programda, İlçe Emniyet Müdürü Cihan Yeşil, emniyet personeli ve vatandaşlar yer aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi