Şehitlerini Andılar

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığınca, şehitleri anma ve anlama adına "şehadet" konulu etkinlik düzenlendi

Şehitlerini Andılar

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığınca şehitleri anma ve anlama adına "şehadet" konulu etkinlik yapıldı.

Kentteki bir düğün salonunda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, tekbir getirildi.

Etkinlikte konuşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, yaklaşık 40 yıldır özellikle bölgede ve genel olarak Türkiye'de terörle mücadele edildiğini söyledi.

Bu mücadele tarihinde farklı imtihanlarla karşılaştıklarını ve bedel ödeyerek bugünlere geldiklerini anlatan Tanrıkulu, İslam düşmanlarının bölgeyi yoksullaştırdığını ancak İslam'dan uzaklaştırmak için bütün güç ve kuvvetleriyle çalışmalarına rağmen Allah'ın yardımıyla Müslümanların ihlası ve fedakar çalışmalarıyla bunu gerçekleştiremediklerini ifade etti.

Tanrıkulu, zalimlerin zulme halen devam ettiğini belirterek geçmişte olduğu gibi bugün de emperyalist güçlerin tetikçiliğini yapan zalimlerin Müslümanları şehit ettiğini dile getirdi.

Zalimlerin İslami çalışmaların önünü kesmek için her türlü hile ve ahlaksızlığa başvurduğuna değinen Tanrıkulu, şöyle devam etti:

Diyarbakır'da şehitleri anma ve anlama etkinliği

"Bu mücadele tarihinde elbette ki milat sayılabilecek merhalelerden geçtik. Bunlardan biri, 28 Şubat sürecinde ve yaklaşık olarak 2003 yılına kadar devam eden bölgedeki ve ülkemizdeki dindar insanları dinlerinden uzaklaştırmak ve İslami çalışmalarında onları engellemek için her türlü baskıyı ve dayatmayı yaptılar ama Allah'a hamdolsun bunu da başaramadılar."

Tanrıkulu, 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü gibi Allah yolunda kurban olduklarını ama zalimlere boyun eğmediklerini anlatarak düşmanlarının cehalet, fakirlik ve ihtilaf içinde olduğunu vurguladı.

Bugün Suriye, Irak ve Ortadoğu'da, İslam ümmetinin bağrında İslama savaş açıldığını aktaran Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Maalesef Müslümanlar, ihtilaflarını bir kenara bırakmaları, bir olmaları gerekirken, emperyalist ülkelerle bir araya gelip anlaşıyor ve her gün yüzlerce Müslüman'ın kanı ortalıkta oluk oluk akıyor. Buna 'Dur' dememiz lazım. Allah'ın izniyle vahdet silahıyla onları kurtaracağız. Bu, çok büyük bir davadır ve en iyilerini feda etmek gerekiyor. Bugün insanlar, özellikle gençlik cehennem çukurunda yuvarlanıp gitmektedirler. Bunlara 'Dur' demek lazım. Bunlara güzel ahlakı götürmemiz lazım."

Kaynak: Diyarbakır Söz