Sekiz STK'dan ortak açıklama

Sivil toplum örgütlerince, terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır sergilenmesi gerektiği vurgulanarak, özellikle üniversitelerde çalışan akademisyenler de dahil toplumun tüm kesimlerinin düşüncelerini ifade ederken birleştirici bir dil kullanmaya özen göstermelerinin son derece önemli olduğu belirtildi.

Sekiz STK'dan ortak açıklama

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği, (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), HAK-İŞ Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) ve Türkiye KAMU-SEN tarafından ortaklaşa yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin üreticileri, esnafları, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanları olarak son dönemde ülkenin birlik ve beraberliğini zedeleme boyutuna ulaşan tabloyu büyük endişe ile takip ettikleri ve ülkeyi saran terör olaylarından, artan can kayıplarından son derece rahatsız oldukları aktarıldı.

İŞTE ORTAK MESAJ

Meselenin artık ülkenin sosyal yapısını tahrip eden, vatandaşların birbirlerini anlamalarını imkansız kılan yeni bir boyuta vardığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle üniversitelerimizde çalışan akademisyenler de dahil toplumun tüm kesimlerinin düşüncelerini ifade ederken birleştirici bir dil kullanmaya özen göstermeleri son derece büyük bir önem taşıyor.

Elbette hiçbir devlet teröre taviz veremez. Elbette hiçbir devlet kendi sokaklarında güvenlik güçleri haricinde, silahlı unsurların dolaşmasını kabullenemez. Elbette hiçbir devlet kendi vatandaşlarının günlük yaşamlarına teröristler tarafından müdahale edilmesini kabul edip, hareketsiz kalamaz. Devletin amacının; vatandaşlarımızın en temel haklarını korumak, onların yaşamını bir an önce normale çevirmek olduğunun hep birlikte farkında olmalıyız.

TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELMEK

Türkiye olarak terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermeli, teröre karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Tüm kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza da bir çağrımız var: Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorunda olduğumuz bu günlerde aklıselim içinde ve sükunetle birlikte hareket edelim. Bizleri tahrik etmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyelim. Kurumlarımızı yıpratan taraflı yorumlardan ve temelsiz suçlamalardan kaçınalım. Bizler devletimizin ve milletimizin, birlik ve beraberlik içerisinde her türlü zorluğun üstesinden geleceğine dair sarsılmaz bir inanca sahibiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz, terörün sosyal yapımızı tahrip etmesine fırsat vermeyeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz