Görüş Bildir

Selahaddin’in torunları Kudüs’e sahip çıktı!

Trump’ın şer planı çerçevesinde Kudüs’ü siyonizmin başkenti olarak tanımasına Diyarbakır'dan tarihi ders-i ibret bir tepki mitingi geldi. Selahaddin Eyyubi'nin torunları Kudüs'e sahip çıkarak, meydanı doldurdu.

Selahaddin’in torunları  Kudüs’e sahip çıktı!

HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Kudüs'e destek mitingine binlerce kişi katıldı. Hamas ve Filistin İslami Cihad Hareketi temsilcilerinin de katıldığı mitingde bir konuşma yapan Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Filistin'in başkentinin Doğu Kudüs değil, Kudüs'ün bütünü olduğunu söyledi.

Hür Dava Partisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da 'Kudüs'ü sahipleniyoruz' adıyla tarihi bir miting düzenledi. İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge onbinler akın ederken, Hamas temsilcisi Sabi Ebu Zuhri ile Filistin İslami Cihad Hareketi temsilcisi Müin El Rıfai de katıldı. Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce pankartlar açıldı.

TARİHİ BİR MİTİNG

"Gidin İsraillilere söyleyin biz Muhammed ordusuyuz, geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz”, “Kudüs Filistin’in başkentidir”, “Müslüman uyuma Filistin’e sahip çık” yazılı pankartların asıldığı miting alanında, sık sık “Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail” sloganları atıldı. Platforma da, İsrail’in kanser hücresi olarak gösterildiği büyük bir harita asıldı. Mitinge katılımın yüksek olması nedeniyle izdihamlar yaşandı.

7'den 70'e her yaştan miting alanına akın akın insan seli oluşurken, küfre ve emperyalizme karşı birlik beraberlik manzaraları oluşturdu.  Gerçekleşen miting münasebetiyle şehrin ana caddeleri ve sokaklarında trafik adeta kilitlenme noktasına geldi.

İNSAN SELİ OLUŞTU

Miting Tertip Komitesi tarafından tayin edilen görevliler, meydan içinde ve dışında hazır bulundu. Meydana girişler sırasında polisin yanı sıra Tertip Komitesinin görevlileri de koordinasyonu sağladı. Tertip Komitesi tarafından görevlendirilmiş erkek ve bayan görevliler de olası izdihamın önüne geçmek için güvenlik koridoru oluşturdu. Sağlık konusunda da oluşabilecek ani sağlık sorunlarına müdahale etmek için hemşire ve sağlık personeli ile bir ambulansı da hazır bulundurdu.

Büyük bir coşku ve duygu dolu anlara sahne olan mitingde, sunuculuğunu Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik’in yaptığı program, Şeyh Münir’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ses ve ilahi sanatçıları Mehmet Ali Oğuz, Bilal Dalkılıç ve Derviş Madsor'un canlı performansı ile Kudüs ve Filistin üzerine bestelenmiş eserlerin seslendirilmesiyle alanda duygu ve coşkular zirveye çıktı.

KUDÜS'Ü İHTİLAF VE İTİRASLARIMIZ ESİR ETTİ

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Osman Teyfur, ihtilafların küfrü güçlendirdiğini belirterek Müslümanların bir olması gerektiğini ve Mücadeleyı terk etmemeleri gerktigini söyledi. Teyfur ayrıca ihtilaflarımızın ve ihtiraslarımızın bugün Kudüs'ü esir ettiğini ekledi.

EL RIFAİ: 3 BİN KİŞİ YARALANDI 11 KİŞİ ÖLDÜ

Filistin İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Muin El Rıfai, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından çıkan olaylarda 3 bin Filistinli'nin yaralandığını, 11 kişinin ise öldürüldüğünü belirterek, "Selahaddin Eyyubi'nin torunları olarak, Kudüs'ten Haçlı ordularını nasıl çakırdıysanız, bugün de meydanları doldurup, siyonistleri, Yahudileri Aksa'dan inşallah çıkaracaksınız. Kudüs sizleri bekliyor Selahaddin Eyyubi'nin torunları. ABD Başkanı'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti tanıma kararı tüm Müslümanlar ve Hıristiyanların mukedaslarına savaş ilanıdır ve Mekke ile Medine'yi işgal kararıdır" dedi.

ZUHRİ: MÜSLÜMANLAR TRUMP'I AFFETMEYECEK

Daha sonra toplanan kalabalığa konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise müslümanların ABD Başkanı Donald Trump'ı hiçbir zaman affetmeyeceğini belirterek, "Bizler, Diyarbakır meydanından Trump'a şunu söylüyoruz; senin hiçbir kıymetin Müslümanların yanında yoktur. Bu meydanda aynı zamanda İsrail Başbakanı Netanyahu'ya ise şunu söylüyoruz; ey Netanyahu çok fazla sevinme, Selahaddin Eyyubi'nin torunları yoldadır. Bizler Trump'ın kararını yok etmek için çalışmıyoruz. Bilakis Kudüs'ü İslam'ın başkenti yapmak için çalışıyoruz. Bizler bu özgürleştirme hareketinde yalnız değiliz, siz Selahaddin Eyyubi'nin torunları olarak bizimle Kudüs'ü özgürleştireceksiniz" diye konuştu.

YAPICIOĞLU: KUDÜS'ÜN BÜTÜNÜDÜR

Mitingin kapanış konuşmasını yapan Hür-Dava Partisi Genel Başkanı Zekeria Yapıcıoğlu ise İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımasına tepki göstererek, "İslam İşbirliği Teşkilatı geçtiğimiz günlerde toplandı. 57 üyeden 48'i temsilci gönderdi. Bazı kararlar aldılar. Bunlardan bir kısmı elbette olumluydu. Amerika'nın Kudüs ile ilgili aldığı kararı gayrimuşru gördüklerini dile getirdiler. Bunlar hepsi güzel gelişmeler. Ama oradan çıkan kararda her ne kadar kemeraların karşısında Filistin'in başkentinin Kudüs olduğunu söyleseler de, aslında basına verdikleri metinlerde başkentin Doğu Kudüs olduğunu söylüyorlar. Biz de diyoruz ki, Filistin'in başkenti Doğu Kudüs değil, Kudüs'ün bütünüdür. Sadece Filistin'in başkenti Doğu Kudüs'tür diyenler; Siz Kudüs'ün batısını siyonizme terk ederseniz, siyonistlerin işgal ettiği diğer toprakları onlara terk ederseniz, yarın kendi başkentinize bile sahip çıkamayacaksınız." diye konuştu.

DİPLOMAT KILIKLI SİYONİSTLERİ

İslam ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini kesmesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, şöyle konuştu: "Bize silah satıyorlar, sattıkları silahlarla birbirimizi öldürüyoruz. Ey İslam ümmeti, bu gaflet uykusundan uyanın. Sorunlarımız var, ama bu sorunlarımızı adalet temelinde çözmemiz gerekiyor. Biz adaletten uzaklaştığımız için birbirimize düştük. Bu durumdan çıkarak yeniden kardeş olacağız. İslam ülkelerini yönetenlere seslenmek istiyorum; sizlerin birinci önceliğiniz adalet olsun. Düşmanınıza bile adaletle davranmak zorundasınız. İslam ülkeleri olarak İsrail'i bir devlet olarak görmekten vazgeçin. Onlarla ticari, diplomatik, askeri ilişkilerinizi kesin. Ülkenizde varsa diplomat kılıklı siyonistleri derhal sınır dışı edin. Sizi, o siyonist terör şebekesi nezdinde temsil etmeniz için gönderdiğiniz elçileriniz, diplomatlarınız, çalışanlarınız varsa, onları derhal geri çekin. Siyonistlerin işgali altındaki bütün havaalanlarına inecek ya da oradan kalkan uçaklara hava sahanızı kapatın. Kendi ülkenizdeki kanunları değiştirin. Siyonizmin terör olduğunu kanunlarınıza yazın. Onlar sizin topraklarınıza ayak basarak kirletmesinler."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi