Görüş Bildir

Selahattin Demirtaş: Bedeli ne olursa olsun belediyenize sahip çıkmalısınız

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, teröre destek olan belediyelere kayyum atanmasının gündemde olduğunu belirterek “O belediyeleri seçmiş insanlar; siz bedeli ne olursa olsun belediyenize sahip çıkmalısınız." dedi.

Selahattin Demirtaş: Bedeli ne olursa olsun belediyenize sahip çıkmalısınız
HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, teröre destek olan belediyelere kayyum atanmasının gündemde olduğunu belirterek “O belediyeleri seçmiş insanlar; siz bedeli ne olursa olsun belediyenize sahip çıkmalısınız." dedi.

"SERİ KATİLE KELEPÇE TAKMADILAR, ŞEBNEM FİNCANCI'YA TAKTILAR"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ÖZgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılınca haklarında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açılan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin “3 aydın gazeteci dün kelepçelendi ve cezaevine gönderildi. 39 gazeteci şu anda cezaevinde. Bunlar bizi şok etmiyor. Fakat dün ki tutuklama bambaşka bir şey. Çünkü gazetecilik faaliyetinden dolayı da tutuklanmadılar. Tutuklanmış gazetecilere veya hakkında dava açılmış özgür gündem gazetecinin genel yayın yönetmenliğine dava açma amacıyla bir günlük sembolik genel yayın yönetmenliği yapmışlar. Gazetenin çıkarılma aşamasında da sorumlu değiller pratikte. Bundan dolayı tutuklandılar. Türkiye'nin en önemli adli tıp uzmanı Şebnem Korur Fincancı ellerine kelepçe vuruldu cezaevine gönderildi. Özel bir kin var bunlara karşı. Muhtemel ki saraydaki zatın elinde bir liste var. Kimi nerede kıstırıp nasıl tutacağının hesabını kitabını yaptığı bir liste var. Şebnem Korur Fincancı'nın ellerine kelepçe takılıyor cezaevine gönderiliyor. Olamaz böyle bir şey. Seri katil diye birini yakalardılar İzmir'de. Selfie çektiler onunla kelepçe vurmadılar eline. Adam 3 kişiyi öldürmüş Cinayet Büro Amiri neşe içinde el ele kol kola fotoğraf çeke çeke adamı cezaevine götürdüler. Yine kelepçe takmadılar. “diye konuştu.

"TAZE BIYIKLI ADALET BAKANI İŞİ GÜCÜ BIRAKMIŞ BUNLARLA UĞRAŞMIŞ"

Demirtaş, geçtiğimiz hafta yapılan hakim ve savcılar atamasıyla ilgili şöyle konuştu: "Bir gecede yerleri değişen hakim ve savcıların hiç birinin kendi isteği yoktu. Neden, tek tek fişlemişler. Kendilerinin talimatına uymayan ne kadar hakim ve savcı varsa fişlemişler. Yeni taze bıyıklı Adalet Bakanı işi gücü bırakmış bunlarla uğraşmış. Neye göre dokunulmazlık dosyasında yargılanacak vekillerin dosya durumuna göre. Bunu yapacak kendilerine bağlı hakim istiyorlar o mahkemede. Peki yetti mi? Hala uyuyamıyorlar. Şimdi Danıştay ve Yargıtay'da düzenleme yapmak için kanun tasarısı ı sundular parlamentoya. Buna göre ne yapacaklar bakın; AKP'liler kadro yetiştirememişti bugüne kadar. Daha çok cemaatler üzerinden bunu yapıyorlardı. Ama öküz ölünce ortaklık bozuldu. Ellerinde hakim savcı yok. Hızlı bir şekilde kendine yakın avukatların bir kısmını hakim ve savcı olarak atadılar."

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN BELEDİYENİZE SAHİP ÇIKMALISINIZ"

Demirtaş, teröre yardım eden belediyelere kayyum atanmasının gündemde olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Şu belediyelerde soruşturma yürüten müfettişlerde vicdan olsa şu kadar, açıklama yapalar. Yıllardır belediyemizden çıkmış değiller bunlar. Bir yıldır Diyarbakır, Mardin belediyesinin içindeler. Odaları orada her gün evrak istiyorlar, her gün soruşturma. Valilikten, bakanlıktan belediyeyle ilgili ne kadar evrak varsa. Personeli çağırıp ifade alıyor. Bir şey bulamadılar yok ki. Koskoca Cumhurbaşkanı çıkıp belediyeler teröre yardım ediyor diye beyanat bulunuyorsun müfettişlerde tek delil yok. Çağrı yapıyorum: O belediyeleri seçmiş insanlar siz bedeli ne olursa olsun belediyenize sahip çıkmalısınız. Ne olursa olsun geri adım atmayın. Belediye başkanı atanıp yerine memur atandığında onu tanıyacak mısınız? Onunla çalışacak mısınız. İradenizi beyan edin. Böyle bir duruma boyun eğmeyeceğimizi hep birlikte haykıracağız. Hırsızlıktan dolayı saraya kayyum atanması lazım. Birileri silah taşıdıysa terör örgütlerine o sizden başkası değil. Kayyum atanacaksa sizden başlanması lazım."

"NE OLDU DA PUTİN'E AĞLAMAKLI ÇİÇEKLİ MEKTUP GÖNDERİYOR"

Selahattin Demirtaş Türkiye'nin İsrail, Rusya ve Suriye ile ilişkilerini düzeltmesine yönelik şu ifadeleri kullandı: "İsrail'le şimdi anlaşma imzalıyorlar. Görüşmeyin demiyoruz görüşün fakat ahlaklı olsun ya. İsrail düşmanlığı üzerinden meydanlarda oy topladınız. Mavi Marmara'da katledilen 9 kişini anısı ne oldu? Onun üzerinden baya rant yediniz çünkü. Suriye. Şimdi Cezayir' de Esad'la gizli görüştükleri ortaya çıktı. Rusya' yı gördük. Ben Moskova'ya gidip diyalogla çözüm dediğimde bu devrik başbakan bana vatan haini demişti. Şimdi ne oldu Putin'e ağlamaklı çiçekli mektup gönderiyor. Biraz ahlaklı ilkeli olun ya. Yapmayın demiyoruz ama bir defa dik durun bizde gurur duyalım sizinle. İki yüzlü. Bunlar böyle."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi