Seracılıkta öncü olacağız

İl Valisi Aksoy, Diyarbakır'da seracılığa 55 milyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, Seracılığın önümüzdeki dönemde, Diyarbakır'ın ekonomisine güçlü destek sağlayacağını söyledi.

Seracılıkta öncü olacağız

İl Valisi Hüseyin Aksoy, tarım alanında önemli yatırımların yer aldığı Bismil ilçesindeki Seralarda incelemelerde bulunurken, ""Diyarbakır genelinde 55 milyon liralık sera yatırımı gerçekleştirildi. Bunun yaklaşık olarak 35 milyon liralık kısmı Bismil'dedir. Seraların önümüzdeki dönemde gerek ilçe ekonomisine gerekse ülke ekonomisine katkı sağlayacak ve daha iyi bir noktaya taşınması da hepimizin amacıdır." dedi.

BİSMİL'DEKİ SERALAR

Beraberinde Bismil Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ile birlikte dün Bismil ilçesine giden İl Valisi Hüseyin Aksoy, buradaki seraları gezerek, üretici ve işçilerle bir süre sohbet etti.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakır ilinde yapılan yatırımlar ve üreticilere verilen destekler ile Vali Aksoy ve beraberindekilere sunum yaptı.

BÖLGENİN HALKINMASI

Aksoy, Diyarbakır'ın önemli bir tarım şehri olduğunu belirterek, "Tarım şehri özelliğinin ekonomik bakımdan da Diyarbakır’a kazandırdığı çok önemli ekonomik girdiler söz konusudur. Bu boyutuyla baktığımızda Bismil ilçemiz de Diyarbakır’ın tarımsal potansiyeli en yüksek olan ilçelerimizin başında geliyor. Tarımsal üretim miktarını çeşitlendirmek ve verimliliği daha üst noktalara taşımak bakımından DSİ Genel Müdürlüğümüzün yürütmekte olduğu önemli sulama projeleri var. Bu sulama projeleri de Diyarbakır’da tarımın daha iyi bir noktaya gelmesine önemli katkı sağlayacak. Mevcut sulu tarım ve tarımsal üretimin dışında özellikle seracılık konusunda da son yıllarda Diyarbakır da önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor " dedi.

33 SERA KURULDU

İl genelinde son yıllarda seracılıkta da önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Aksoy, şöyle konuştu: "Diyarbakır geneline baktığımızda, 33 sera kurulmuş, bu 33 seranın da önemli bir kısmı olan 15 tane sera, sadece Bismil ilçemizde kurulmak üzere hazırlanmıştır. Bugün de bunlardan birini ziyaret ederek, buradaki çalışmaları yerinde göreceğiz.

55 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Özellikle sera üretiminde yaklaşık olarak Diyarbakır genelinde 55 milyon TL bir yatırım gerçekleşmiş. Bunun yaklaşık 35 milyon TL lik yatırım kısmı Bismil’dedir. Bunun bir kısmı kredilendirme, bir kısmı hibe destek, bir kısmı da yatırımcıların kendi öz kaynakları ile ortaya koydukları çalışmalar. Özellikle domates ve salatalık üretiminde gerçekleştirilen bu seralar önümüzdeki dönemde gerek ilçe ekonomisine, gerek ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Daha iyi bir noktaya taşınması da hepimizin amacı. Bu yönde bu çalışmaları yürüten, kooperatifleşen ve kooperatif kuran arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Onları tebrik ediyoruz. Onların bu çalışmaları bundan sonraki süreçte de bu alanda faaliyet yürütecek olan üreticilerimize de örnek oluşturacaktır. Bu çalışmaları bundan sonra da artarak devam etmesi, bizim en önemli beklentilerimizin başında gelmektedir." Vali ve beraberindekiler daha sonra seralarda salkım domates kesimi yaptı.

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Bismil Belediyesini ziyaret etti. İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılan Bismil Belediye Başkanlığı’na görevlendirilen  Bismil İlçe Belediye Başkan Vekili ve aynı zamanda Bismil İlçe Kaymakamı olan Turgay Gülenç ve belediye çalışanları tarafından karşılanan Aksoy ve beraberindekiler burada Belediye Başkan Vekili Gülenç’ten İlçe hakkında bilgi aldı.

Adliye’yi ziyaret eden Vali Aksoy ve beraberindekileri, Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı  ile görüştü.  Görüşmenin ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler Hükümet Konağı önünde toplu fotoğraf çektirdikten sonra İlçeden ayrıldılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz