Sertlik dili yumuşadı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu "Referandum yaklaştıkça gerginliği tırmandıracak söylemler ve üslup yavaş yavaş yerini daha sakin bir ilerlemeye bıraktı. İnşallah 17 Nisan'da yeni bir Türkiye ile uyanırız"

Sertlik dili yumuşadı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Referandum yaklaştıkça gerginliği tırmandıracak söylemler ve üslup yavaş yavaş yerini daha sakin bir ilerlemeye bıraktı. İnşallah 17 Nisan'da yeni bir Türkiye ile uyanırız." dedi.

Yapıcıoğlu, 16 Nisan'da yapılacak referanduma partisinin yaklaşımını değerlendirdi.

Referandumda kararlarının "evet" yönünde olacağını belirten Yapıcıoğlu, "Daha önce 'evet' dediğimizi açıklamıştık. Bu nedenle kararımızın arkasındayız. İnşallah öyle görünüyor ki 16 Nisan'da sandıktan 'evet' çıkacaktır. Ancak sistemin iyi anlatılması gerekiyor. Parti olarak halkımıza gerekçelerini iyi anlatmaya çalıştık. İyi bir netice almayı düşünüyoruz." diye konuştu.

SERTLİK DİLİ YUMUŞADI

Yapıcıoğlu, referandum yaklaştıkça gerginliği tırmandıracak söylemler ve üslubun, yavaş yavaş yerini daha sakin bir ilerlemeye bıraktığına dikkati çekerek, "Bu hayra alamettir. İnşallah 17 Nisan'da yeni bir Türkiye ile uyanırız." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki "evet" ortalamasının genelden biraz geride kalabileceğini anlatan Yapıcıoğlu, "Öyle görünüyor ki bu bölgedeki bazı illerde 'evet' oyları biraz daha fazla çıkabilir ama her halükarda 'evet' oyları ile 'hayır' arasında çok fazla uçurum olmayacağı ve birbirine yakın görünüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan yakınlarını kaybeden bazı partililere taziye ziyaretinde bulunan Yapıcıoğlu, daha sonra esnafla bir süre sohbet etti.

Yapıcıoğlu, temaslarının ardından Bingöl'e geçti.

Kaynak: Diyarbakır Söz