Görüş Bildir

Sesimizi Duyun

Diyarbakır'da bir grup tutuklu yakını, 28 Şubat ve FETÖ mağduru olduğunu savundukları cezaevindeki aile bireyleri için yeniden yargılanma yolunun açılmasını talep etti.

Sesimizi Duyun

Diyarbakır'da bir grup tutuklu yakını, 28 Şubat ve FETÖ mağduru olduğunu savundukları cezaevindeki aile bireyleri için yeniden yargılanma yolunun açılmasını talep etti.

28 Şubat ve Paralel Yapı Mağdurları İnisiyatifi Sözcüsü Mirhan Özbekli, bir restoranda düzenlenen basın toplantısında, 28 Şubat ve FETÖ'nün uygulamaları sonucu ciddi mağduriyetler yaşandığını, bütün kamuoyunun yakından gördüğünü söyledi.

Türkiye'de 90'lardan bu yana ciddi anlamda kendini dindar olarak tanımlayan çeşitli grupların mağduriyet yaşadığının, tartışma götürmeyen bir konu haline geldiğini anlatan Özbekli, emniyet teşkilatlarına paralel yapının ciddi anlamda yerleştiğini, mağduriyetlerin bir kısmının onların eliyle yaşandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, FETÖ kumpasları ile cezaevine girenler için yaptığı açıklamayı hatırlatan Özbekli, "Cumhurbaşkanı'nın açıklaması, olması gereken bir açıklama. Bu açıklama doğrultusunda eğer bir adım atılırsa muhakkak Türkiye'nin geçmişte yaşadığı bir kısım mağduriyetinin giderilebileceği yönündedir." diye konuştu.

FETÖ'cü polis ve hakimlerin, kendilerinden olmayanların çoğunu haksız yere cezaevine attığını ifade eden Özbekli, şunları savundu:

"1984 yılından sonra FETÖ'ye yakın kişiler TEM şubede görev yapıyorlardı. Bu yapı Türkiye'yi kendi düşünceleriyle dizayn etmeye çalışıyordu. Özellikle emniyet kurumlarına yerleştiler. Bu çalışmalarına ses çıkarabilecek, itiraz edebilecek grupları da sindirmeye çalıştılar."

Kardeşinin 23 yıldır FETÖ kumpasları sonucu cezaevinde olduğunu dile getiren Asuman Yapıcı da, "Kardeşim çocukluk çağından çıkıp gençlik çağına adım attığı andan itibaren FETÖ ve terör örgütü PKK'nın eliyle kurulan kumpaslar sonucu cezaevine atıldı. O zamanın mahkeme hakimleri, savcıları ve başkanları şu anda FETÖ'den tutuklu bulunuyor." dedi.

Yapıcı, "Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, artık bizim de mağduriyetimiz görülsün ve dosyalarımız incelensin. Bizler af değil, yeniden yargılanma istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın hiçbir zulme razı olmayacağını bildiğimiz için bizi de görmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, hem kendilerini hem de Türkiye'yi mağdur etmek istediklerini anlatan Yapıcı, FETÖ'cülerin, kendi dışında başka hiçbir İslami düşünceye saygı göstermediğini, onları yakalayıp cezaevine attığını söyledi.

Yapıcı, "Tabii PKK'nın da büyük bir baskısı vardı. 15 Temmuz darbesinde FETÖ ve PKK iş birliğini gördük." ifadelerini kullandı.

Ağabeyinin cezaevinde olduğunu belirten Hüseyin Sabaz ise, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ'nün ne tür kumpaslar kurduğunun net bir şekilde ortaya çıktığını, sadece inanç ve hassasiyetlerinden ötürü birileri tarafından kumpaslar kurularak cezaevine atılan insanlar bulunduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi