Sessiz devrim!

Diyarbakırlılar, yeni hükümet sistemini "sessiz devrim" olarak değerlendirirken, yeni sürecin "ötekileştirme" zihniyetinin tüm tabularını yıkacağını ifade etti.

Sessiz devrim!

24 Haziran seçiminin ardından, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yürürlüğe girmesi ile birlikte Türkiye siyasi hayatında yepyeni bir sayfa açıldı. Bakanlıklarda, kamu bürokrasisinde yenilikler birbirini izlerken, bazı kurumlar lağvedilerek, yerine yeni kurumlar ihdas edildi. Devletin hemen hemen her kademesinde yaşanan bu sessiz devrimin ardından yaşanan köklü değişiklikleri Söz haber ekibi, Diyarbakırlılara sordu. İşte vatandaşlardan yeni hükümet sistemine gelen tepkiler.

ORTAM GÜZEL VE HOŞ

Yılmaz Oku, “Yeni hükümet sistemini çok şahane buluyorum. Hükümetimizi devamlı destekliyorum. Bizim çocukluğumuzda gördüğümüzü şimdi babam görse cennette miyiz diye sorardı. Şuan cennetteyiz ve bunun kıymetini bilmiyoruz. İnsanlar yaramaz olmuş. Yoksa ortam güzel ve hoş. Bakın Diyarbakır ne güzel. Kalabalık, turistler geliyor, Sur ilçemizde biterse çok güzel olacak. Bunun kıymetini bilmemiz lazım ve birbirimize saygılı olmamız lazım.”

TÜRKİYE İÇİN İYİ OLACAK

Mehmet Zülfü Yahşi, “Parlamenter sistemin değişmesinden sonraki ‘Başkanlık Sistemi’ olarak ben konuyu görüyorum. Şuan için çok iyi olacak diye söyleyemem, ileriki günler ne getirir, mevcut kadro tabii ki daha tecrübeli mutlaka kendilerine göre bir çalışma yapmışlardır. Naçizane fikrim Türkiye için iyi olacak. Ben yeni hükümet sisteminden umutluyum ve iyi olacağı kanaatindeyim. Bakanlıklar açıklanırken ben şunu gördüm. Özel sektörden atamalar yapıldı. Mesela milli eğitim ve sağlık bakanları işin içinden gelenlerdir. Bu bir avantajdır. Bunların hepsi sisteme girerken ümit var olmamızı gerektiren şeyler. İnşallah iyi olacağına inanıyorum.”

İYİ Kİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN BAŞKANIMIZ OLDU

Kadriye Görsop, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o bizim başkanımız. O Türk, Kürt, Laz insanları arasında hiçbir şekilde ayrım yapmıyor. Halkımız da bunun farkında olduğu için onu cumhurbaşkanı yaptı.  İyi ki Recep Tayyip Erdoğan başkanımız oldu. O bize adaletli davranıyor.”

“MUTLU VE ÜMİTLİYİZ”

Menekşe Aktaş, “Beklediğim bir sonuç oldu. Özellikle Sivil Savunma, Çalışma ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı birde İç İşleri Bakanlığı’nda harika bir seçim yapıldığı kanaatindeyim.Bu konular Türkiye için çok önemli.Yeni Türkiye için mutlu ve ümitliyiz.Türkiye 2023’e çok güzel bir şekilde hazırlanacak inşallah.Türkiye ve özellikle Diyarbakır üzerinde ekonomik alanda çok oyunlar oynandı,ama öyle güçlü ülkeye sahibiz  ki ekonomik alanda da bizi yenebileceklerini zannetmiyorum.Hükümetin Diyarbakır’da özellikle kadınların ekonomik olarak kalkınması için bazı adımlar atmasını ümit ediyoruz.Bir kadın güçlü,huzurlu,mutlu olursa eminim işler daha çok yolunda gider.Ben her sorunun başı ekonomidir diye düşünüyorum.Diyarbakır halkı devletinin yanında,ülkesini seven bir millettir.”

“ÇOK BAŞLILIĞIN KALKMASI AÇISINDAN OLDUKÇA İYİ”

Onur Karadeniz, “Bu sistem bence yüzyıl sonrada bozulmadan devam süregidecek bir sistem.Ülke için çok büyük bir kalkınma olacak.Türkiye’de adeta şahlandı diyebilirim.Eski sisteme göre bu sistem halk için,çok başlılığın kalkması açısından oldukça iyi. Bazı örgütlerin önünü çok net bir şekilde kapattı.İçte ve dışta bu sistem adeta bir tehdit unsuruydu.Tehdit olmasaydı bir takım partilerin oylar bölünsün diye haince ittifakları olmazdı.Milletimize hayırlı uğurlu olsun inşallah bu ittifak da hiçbir zaman bozulmaz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz