Görüş Bildir

Sıcak Takip

Şemdinli ilçesindeki askeri üs bölgesine PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda 4 asker yaralandı. Güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlattı

Sıcak Takip

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki askeri üs bölgesine teröristlerce düzenlenen saldırıda 4 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre PKK üyesi bir grup, Şemdinli ilçesindeki Derecik Mamraş Tepe Üs Bölgesi'ne saldırı düzenledi.

Askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 2'si ağır 4 asker yaralandı. Yaralılar helikopterle Hakkari Devlet Hastanesine getirildi. Güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlattı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ

Oğul Köyü kırsalında bomba yüklü 1'i kamyon 3 aracın ele geçirilerek imha edildiği belirtilirken, bölgeye ayrıca Hava Kuvvetleri tarafından hava harekatı yapıldığı; Kara Kuvvetleri, Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat timlerinin yaptıkları operasyonlarda ise bölücü terör örgütü mensuplarının sığınak ve depo olarak kullandıkları alanların imha edildiği, 1 PKK'lının da silahlı ile birlikte sağ olarak yakalandığı açıklandı.

TUĞGENERAL YÖNETİYOR

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Derecik Beldesi Yeşilova bölgesinde süren operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Vali Toprak, Derecik sınır bölgesindeki operasyonun Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Vali Toprak, teröristlerin üs bölgelere saldırmadığını, Tuğgeneral Tokel, tarafından yürütülen operasyonlar sırasında sıcak temasın sağlandığını söyledi. Vali Toprak sağlanan sıcak temasta 4 askerin yaralandığını ve tedavilerinin sürdüğünü belirtti.

PKK'YA BÜYÜK DARBE

Vali Cüneyit Orhan Toprak, bölgede hava destekli olarak sürdürülen ve takviye birliklerin sevk edildiği operasyonlarda terörist guruba büyük darbe vurulduğunu da belirtti. Çatışmaların yer yer devam ettiğini belirten Vali Toprak, "PKK'lı grupta büyük zayiat olduğu değerlendiriliyor. Ancak kaç kişinin etkisiz hale getirildiğini henüz tespit edilmedi. Bu yapılan arazi arama tarama faaliyetlerinden sonra belli olacak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi