Görüş Bildir

Sıcak temas

PKK'lılar operasyondaki birliğe saldırmak istedi. Çıkan çatışmada 10 örgüt üyesi öldürüldü, 1 üsteğmen ve 1 er yaralandı. Hakkari-Van karayolundaki tuzakta, bir asker şehit oldu.

Sıcak temas

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde Irak sınırında operasyonda olan askerlere PKK'lı teröristler tarafından havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 1 üsteğmen ve 1 er yaralanırken, 10 PKK'lı terörist öldürüldü.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak'a sıfır noktada bulunan Samanlı ve Cedikhan bölgesinde operasyonda bulunan güvenlik güçlerine, dün sabah saatlerinde Irak tarafındaki PKK'lı teröristlerce havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. İlk ateşte, 1 üsteğmen ile 1 er yaralanırken, güvenlik güçleri PKK'lı teröristlere anında karşılık verdi. Çıkan çatışmalarda 10 PKK'lı teröristin öldürüldüğü belirtildi. Bölgeye takviye birlikler sevkedilirken, çatışmalar sürüyor. Sınırda konuşlu birliklerden de saldırının yapıldığı bölgeye yoğun top atışı yapıldı.

VALİ; 6 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Samanlı ve Cedikhan bölgesinde PKK'lı teröristlerin askeri üs bölgesine yaptığı saldırı sonrası bölgede yoğun askeri hareketlilik görüldü. Hakkari'deki Fatih Kışlası'ndan alınan özel birlikler çatışma bölgesine helikopterlerle taşınıyor. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, çok sayıda birlikle PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun sürdüğünü ve yoğun bir çatışmanın yaşandığını söyledi. Vali Toprak, şu ana kadar 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini  ve bu sayının artabileceğini belirtti.

HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Derecik Beldesi'ne bağlı Yeşilova Köyü yakınlarındaki Mamreşa Bölgesi'nde Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel tarafından yürütülen operasyon sırasında bir grup PKK'lı teröristle sıcak temas sağlanmıştı. Çıkan çatışmada 4 asker yaralanırken, 3 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirilmişti.  Hakkari'de hastanede tedavisi süren askerlerden Uzman Çavuş Zeki Uğur, bugün öğlen saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bekar olan Uzman Çavuş Uğur'un cenazesinin, toprağa verilmek üzere memleketi Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'ne gönderileceği bildirildi.

HAKKARİ VE VAN KARAYOLU

Hakkari- Van karayolunda PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Olay Hakkari- Van karayolunun 30'ncu kilometresindeki Erziki Mevkii'nde öğle saatlerinde meydana geldi. PKK'lı teröristler tarafından daha önce yola döşenen patlayıcıyı fark eden güvenlik güçleri, yolu ulaşıma kapatarak imha işlemi başlattı. Bu sırada teröristler uzaktan kumandayla patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 1 asker şehit olurken, yaralanan 3 asker ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bölgeye sevk edilen takviye birlikler, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için çalışma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi