Görüş Bildir

Siirt, Mardin ve Elazığ'da terör saldırısı protesto edildi

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısı, Siirt, Mardin ve Elazığ'da düzenlenen yürüyüş, miting ve çeşitli etkinliklerle protesto edildi. Siirt'te yapılan yürüyüşe yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Siirt, Mardin ve Elazığ'da terör saldırısı protesto edildi

İstanbul'daki terör saldırısını protesto etmek için Siirt Gazi Güvenlik Korucularının Derneği binası önünde toplanan kalabalık grup, eski hükmet konağına kadar sağanak yağmur altında yürüdü. Yürüyüşe, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İçişleri Bakanlığı Müşaviri Fevzi Sevgili, Şehit Gazi Güvenlik Korucuları ve Aileleri Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, AK Parti Siirt İl Başkanı Özgür Çalapkulu ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Burada toplanan vatandaşlar, İstanbul'da terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşlar ve şehit polis memurları için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudular. Şehit olan polis memurlarının isimleri tek tek yüksek sesle okunduğu etkinlikte Sözen bir konuşma yaptı. Sözen, "Bizim verdiğimiz vergilerle halka hizmet etmek yerine, halkın parasını dağdaki teröriste gönderen, silaha-bombaya gönderen sözde belediye başkanlarını da unutmadık. Onları unutmadığımız gibi Çanakkale'den bugüne kadar kutsal vatan toprakları için şehit olan şehitlerimizi de unutmadık." dedi.

MARDİNLİ GENÇLERDEN POLİSLERE ÇORBA İKRAMI

Mardin ise, bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik gençlik grubu, kentin çeşitli noktalarında görev yapan polislere çorba ikramında bulunarak, İstanbul'daki patlamada şehit olan polislerden dolayı taziye dileklerini iletti.

Nöbet kulübeleri ve zırhlı araçlarda görev yapan polisleri ziyaret eden gençler, İstanbul'da hain saldırı sonucu şehit olan güvenlik güçleri için dua ederek, şehit olan polisler için taziyelerini iletti. Polislere destek ziyaretine katılan gençlerden AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Halil Yomak, Mardinli gençler olarak her zaman devletin yanında olduklarını söyledi. Mardin Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Aksakal ile bir süre görüşen gençler daha sonra polislere çorba dağıttılar.

YOĞUN KAR YAĞIŞI ALTINDA TERÖRE LANET MİTİNGİ

Elazığ'da da, aralarında Memur-Sen, Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği'nin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşun katımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda teröre lanet mitingi düzenlendi. Vali Murat Zorluoğlu, Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek, Emniyet Müdürü Doğan Cangül, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun kar yağışı altında Gazi Caddesinden Ahmet Aytar Meydanı'na kadar yürüdü. Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, mitingde yaptığı konuşmasında, devletin yanında olduklarını ve terörün her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Konuşmanın ardından Şehitler için okunan fatiha'nın ardından kalabalık dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi