Görüş Bildir

Siirt’te eylem hazırlığındaki PKK’lı yakalandı

Siirt'in Kurtalan ilçesinde eylem hazırlığındaki bir PKK’lı mühimmatıyla birlikte yakalandı. Baykan ilçesinde ise bir askerin yaralandığı çatışmada kaçan PKK’lılara ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

Siirt’te eylem hazırlığındaki PKK’lı yakalandı

Siirt Valiliği’nce, PKK’lılara yönelik yapılan çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, dün Kurtalan’da bir PKK’lının eylem gerçekleştireceği duyumunun alınması üzerine harekete geçildiğine dikkat çekilerek, “Yapılan çalışmada bir PKK mensubu güvenlik güçlerine ateş açarak, kaçmaya çalıştı ancak yapılan müdahale ile teslim oldu. Üzerinde yapılan aramada 1 adet kaleşnikof marka tüfek, 6 adet şarjör, 2 adet el bombası ve kablolara sarılı durumda el yapımı patlayıcı ateşleme düzeneği bulunarak, ele geçirildi” denildi. Baykan ilçesinde bir askerin yaralandığı olaya ilişkin de bilgiler yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Aynı gün Baykan ilçesi Yarımca Köyü mülki sınırları içerisinde Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerin arama tarama faaliyetleri esnasında 7-8 kişi olduğu tahmin edilen PKK mensupları ile temas sağlanmıştır. PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu bir uzman çavuş bacağından yaralanmış, tedavisi için devlet hastanesine intikal ettirilmiş olup, tedavisi devam etmektedir. PKK mensuplarınca arazide kaçarken bırakıldığı değerlendirilen 1 adet bixi makinalı tüfek, 500 adet 7,62 mm fişek, 1 adet hücum yeleği ve 2 adet şarjör kılıfı ele geçirilmiştir."

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi