Görüş Bildir

Sıkıntılı sürecin aşılması lazım!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki partili heyet ASKON Diyarbakır Şubesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Sıkıntılı sürecin aşılması lazım!

Başkan Tanrıkulu ve beraberindeki heyeti ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç karşıladı. HÜDA PAR'ın söylemlerini çok yapıcı bulduğunu ve çok beğendiğini belirten Altaç, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ile birlikte katıldığı Uzay Tv programında kullandığı dile dikkat çekerek “Gerçekten çok yapıcı bir dil kullandınız. Takdir ile karşıladım. Programı baştan sona kadar izledim. Sürtüşmelere mahal vermeden oldukça olumlu ve yapıcı, güzel açıklamalarda bulundunuz. Ben hakikaten o programı izlerken büyük bir keyif aldım, istifade ettim.” ifadelerini kullandı.

Bölge olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçildiğini belirten Tanrıkulu, siyasiler ve bölgede faaliyet yürüten tüm örgütlü yapıların mevcut sorunların üstesinden gelebilmesi için her yönüyle yapıcı bir dil kullanması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR'IN POLİTİKASI

Tanrıkulu, “Genellikle bize şu eleştiriyi yapıyorlar: ‘Siz Ak Parti'yi hiç eleştirmiyorsunuz.' Ama böyle olmadığını söyleyebiliriz. Ancak biz onların anladığı ya da yaptığı anlamda bir siyaset tavrını benimsemediğimiz için kendilerince öyle görüyorlar. Evet, biz kim yaparsa yapsın yanlışına yanlış dediğimiz gibi doğruya da doğru diyoruz. Siyasette yapıcı dil dediğiniz bu. Sizin partinizden değil diye yaptığı doğruya yanlış derseniz bu doğru bir siyaset tarzı değildir. Belki de MHP ve CHP gibi saldırgan bir dille eleştiri yapmadığımız için böyle konuşuyorlar.” şeklinde konuştu.

Tanrıkulu, siyasette yeni olmalarına rağmen bölge sorunlarını teşhis ve sorunların giderilmesi adına yoğun bir çaba ve gayret içerisinde olduklarını söyledi. Tanrıkulu “Gerek bölgemizin gerekse de ülkenin sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Bunlarla ilgili getirdiğimiz çözüm önerilerimiz de ortadadır. Bugün ülke ve bölge sorunları ile ilgili getirdiğimiz çözüm önerilerimizin takdir ile karşılanması yaptığımız tespitlerin ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi