Görüş Bildir

Silahla Kürtleri Köleleştiriliyor

AK Partili Akay, PKK'nın siyasileri hedef almasının tükenmişliğinin göstergesi olduğunu iddia ederken, bu devletin PKK'nın silahla Kürtleri köleleştirmesine asla izin vermeyeceğini söyledi.

Silahla Kürtleri Köleleştiriliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Türkiye Cumhuriyetinin, PKK'nın silahla Kürtleri köleleştirmesine asla müsaade etmeyeceğiri ifade ederek, "Çünkü bu devlet, Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de devletidir." dedi.

Beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ile Dicle ilçesine giden Aktay, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Aktay buradaki konuşmasında, bir süre önce AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in, örgüt üyelerince katledildiğini anımsatarak, terör saldırılarıyla insanları yıldırmaya çalışmanın örgütün acziyetini gösterdiğini, pusu kurmak suretiyle savunmasız bir insanı öldürmenin kolay olduğunu belirtti.

- "Çakalca siyaset yapılmaz"

Saldırıların kalleşçe gerçekleştirildiğine vurgu yapan Aktay, şöyle konuştu: "Bu örgüt siyasetçilere yönelik siyasilere yönelik saldırılara girişmişse bu onun güçlü olduğunu değil, tükenmiş olduğunun göstergesidir. Bugün sırtını terör örgütüne onun kalleşliğine, alçaklığına ve pusu kurma kabiliyetine dayamış olanlar yaptıkları siyaseti siyaset olarak zannetmesinler, o siyaset falan değil, çakallıktır. Çakalca siyaset yapılmaz. Siyaset er işinin, yiğit insanın mert insanın yapabileceği bir şeydir."

PKK'nın silah zoruyla esir hale getirmeye çalıştığına vurgu yapan Aktay, terör örgütüne sırtını dayamış olan siyasilerin anlatacağı hikayenin kalmadığını kaydetti.

Aktay, iktidarları boyunca yapılan demokratik yasal değişikliklere dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti, terör örgütünün Kürtleri köleleştirmesine asla müsaade etmeyecektir. Çünkü bu devlet, Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de devletidir. Kürtler, dünyanın hiçbir yerinde çevremizdeki hiçbir ülkede kendilerini Türkiye'de ki kadar özgür, bağımsız ve onurlu bir duruş içerisinde hissetmiyorlar."

- "Ne yaparlarsa boş"

PKK'nın bunu gördükçe hırçınlaştığını ifade eden Yasin Aktay, "Ellerindeki istismar alanı yok olmamasını sağlamaya çalışıyorlar. Ne yaparlarsa boş... FETÖ gibi sırtını PKK'ya yaslayan siyasilerde, PKK'nın kendisi de kaçacak delik aramak zorunda kalacak." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, görüştü

Buarada, Aktay, ziyaret sırasında Aktert'in kızı Nazlı ve oğlu Bahtiyar'ı telefonla Başbakan Yıldırım ile görüştürdü. Aktert'in kızı Nazlı, Başbakan Yıldırım'a telefonda "Sizden tek isteğim babamın katillerini bulmanız." dedi.

Deryan Aktert'in eşi Zuhal ise Aktay'a yaşadığı üzüntüyü anlattı.

Eşinin AK Partili olduğu için öldürüldüğünü belirten Aktert, "Onu arkadan vurdular, zalimce katlettiler. Allah hakkımı bırakmasın, 5 çocuğum babasız kaldı, kendime gelemiyorum. Hiçbir zaman da kendime gelemeyeceğim." ifadesini kullandı.

"5 çocuğum babasız kaldı"

Nazlı Aktert ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyona çıktığı zaman babasının "Allah'ım benim ömrümü al ona ver." dediğini bildirdi. Babasının ilçedeki patlamada 25 yaşında bir polis şehit düştüğünde eve gelip hüngür hüngür ağladığını aktaran Aktert, "(Allah'ım niye ben değilim) dedi. 'Baba biz ne yapabiliriz' dedim. Bana 'Kızım o daha çok küçük.' dedi. Yani böyle bir insanı öldürdüler. Bu nasıl bir vicdandır. Bunun açıklamasını yapsınlar." diye konuştu.

Aktay ise ailenin kendilerine emanet olduğunu belirterek, terör örgütü PKK'nın bildiği en iyi şeyin kalleşlik ve pusu kurmak olduğunu söyledi.

- "Bu canın bedelini en ağır bir şekilde ödeyecekler"

Daha sonra Aktay, beraberindekilerle Deryan Aktert'in mezarını ziyaret etti. Aktay, Aktert'in özgürlüğün bedelini canı ile ödediğini belirterek, şunları kaydetti: "Hiç kimsenin kuşkusu olmasın aldıkları bu canın bedelini en ağır bir şekilde ödeyecekler. Şehidimizin elbette ki kanı yerde kalmayacaktır, bu şehide hepimizin bir borcu bu topraklarla suladığı kanı ile bu toprağı bize vatan kılıyor. Bu toprakların bizim vatanımız olma keyfiyetini biraz daha pekiştiriyor. Onun kanını yerde bırakmayarak ve emanetine sahip çıkarak borcumuzu en kısa bir şekilde ödemeye çalışacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi