Silivri'de gerginlik!

Ergenekon davasında, sanık avukatlarının Mahkeme Başkanı ile tartışması ve izleyicilerin alkışlarla avukatlara destek vermesi üzerine heyet, izleyicilerin salondan çıkarılmasına karar verdi. Bu arada sinema sanatçısı Tarık Akan da CHP ve İP'lilerin eylemlerine destek vermek için geldi.

Silivri'de gerginlik!

Duruşmada Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, mahkemeye gelen yazıları okudu. Ardından sanıklar Selçuk Özkan, Erkan Ayyıldız, Kenan Özay ve Aykut Metin Şükre hakkında 'silahlı terör örgütüne silah temin etmekten yeni açılan davanın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından birleştirme kararıyla kendilerine ulaştığını belirtti. Başkan Özese'nin birleşen davanın iddianamesini okuyacağını söylemesi üzerine bazı sanık avukatları söz hakkı istedi. Özese, avukatlara söz vermedi. Bunun üzerine avukatlar itiraz etti.

Bu sırada Başkan Özese ile avukatlar arasında uzun süre tartışma yaşandı. Özese, "Almak zorunda kalmak istemediğimiz tedbirleri almak zorunda bırakmayın. Burası bir mahkeme salonu ve bir disiplini var. Buna avukatlar da uymak zorunda." şeklinde uyarıda bulundu. Başkanın 'oturun' uyarılarına avukatlar bağırarak karşılık verdi. Ayakta bulunan avukatlar diğer avukatlara da ayağa kalkmalarını söyledi. Bunun üzerine avukatların çoğu ayağa kalktı. İzleyiciler de avukatlara alkışlarla destek verdi. Bu durum karşısında Başkan Özese, "İzleyicileri çıkarın." diyerek duruşmaya ara verdi. Heyet salondan ayrılırken izleyiciler, avukatlar ve sanıkların bulunduğu bölümlerden protesto sesleri yükseldi.

TARIK AKAN DA GELDİ

CHP ve İşçi Partililerle birlikte duruşma salonuna girmeye çalışan Tarık Akan, güvenlik bölgesinden geçti. Bu arada, cezaevi önünde toplanan grup ile jandarma arasında kısa süreli gerginlikler yaşanıyor.

GÜRSEL TEKİN'E BİBER GAZI

Ergenekon davasında sanıklara destek vermek için Silivri Cezaevi ‘ne gelen grup duruşma salonuna girmeye çalıştı. İkazları dikkate almayan gruba jandarma biber gazı sıkarak müdahale etti. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de biber gazından etkilendi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında Cumhuriyet Savcısı’nın esas hakkındaki mütalaasını vermesi bekleniyor. Duruşma öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP), ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri Silivri Cezaevi önünde toplandı. Sanıklar, avukatları ve izleyiciler salona alındıktan sonra grup da salona girmeye çalıştı. Barikatı aşmaya çalışan gruba jandarma müdahale etti. Biber gazı sıkılarak grup uzaklaştırılmaya çalışıldı. Direnenler zorla duruşma salonu önünden uzaklaştırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz