Görüş Bildir

Silvan'da roketli saldırı

PKK bu kez Silvan'da roketatarlı saldırıda bulundu. 1 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı.

Silvan'da roketli saldırı

DİYARBAR'ın Silvan İlçesi kırsal kesiminde operasyona hazırlanan askeri time, örgüt üyelerince roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

ROKETATARLI SALDIRI YAPILDI

Silvan İlçesi kırsal kesimindeki Kazan Dağı bölgesinde operasyon hazırlığı yapan askeri time dün öğleden sonra bir grup PKK'lı militanlar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, açılan ilk ateşle birlikte 7 asker yaralandı.

HASTANEYE GETİRİLİRKEN

Diyarbakır'da hastaneye kaldırılmak istenen yaralı askerlerden biri yolda, şehit oldu. Yaralı 6 asker ise helikopterle Diyarbakır'daki hastanelere sevkedildi. Kazan Dağı bölgesinde bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

VALİLİK: 1 ŞEHİT 6 YARALI

Diyarbakır Valiliği, terör saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle: "İlimiz Silvan İlçesi, Kazandağ bölgesinde yürütülen operasyon esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarıyla güvenlik kuvvetlerimiz arasında çıkan çatışmada, 1 askeri personelimiz şehit olmuş, 6 askeri personelimiz yaralanmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için başlatılan çalışmalar devam etmektedir. Saldırıda şehit olan askeri personelimize Allah’tan rahmet, şehidimizin ailesine ve Aziz milletimize başsağlığı, yaralı askeri personelimize acil şifalar dileriz."

ŞEHİDİN BABA OCAĞI

Silvan'da şehit düşen Üsteğmen Murat Taylan Öncel'in Ankara'daki evine acı haber ulaştı. Demirkuyu mevkisindeki askeri üsse teröristlerce gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda şehit olduğu haberini eşi Bahtıgül Öncel'e, askeri yetkililer iletti. Batıkent Başkent Sitesi'ndeki evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, Yenimahalle Belediyesi yetkilileri de taziye çadırı kurdu. Şehit Öncel'in henüz 4 yaşında Mina isminde bir kızı olduğu bildirildi. Üsteğmen Öncel'in, yarın öğleden sonra Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Saldırı sonrasında,  Silvan ilçesine bağlı 13 mahalle ile bu mahallelere bağlı 14 mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Silvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince Diyarbakır Bölge Komutanlığı tarafından bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede operasyonel faaliyet yapılabilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla ilçeye bağlı Kazandağı, Demirkuyu, Çatakköprü, Eskiocak, Arı, Taşpınar, Çiğdemli, Gürpınar, Dönenkaya, Kayadere, Ormandışı, Babakaya, Altınkum mahalleri ile bu mahallelere bağlı Özlüce, Esenyol, Darıseven, Usluca, Boğazönü, Toklar, Bahçe, Kalemli, Taraklı, Mirenge, Başkaya, Çavuşdamı, Çalönü ve Tarımova mezralarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu yasağın 10 Ekim 2016 tarihi saat 16.00'dan itibaren geçerliği olduğu kaydedildi.

ŞIRNAK'TA SALDIRI BİR KORUCU

Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Ayvalık Köyü'nde, geçici köy koruculardan Ahmet Adıyaman, bu akşam saatlerinde PKK'lıların silahlı saldırısında ağır yaralandı. Ambulans ile Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı korucu Ahmet Adıyaman, ilk müdahaleden sonra helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Buradaki müdahaleye rağmen ağır yaralı geçici köy korucusu Ahmet Adıyaman, kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıdan sonra güvenlik güçleri PKK'lıların yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi