Görüş Bildir

Sınıra ekip ve tank takviyesi

Sınır birliklerine takviye ekipleri gönderildi.

Sınıra ekip ve tank takviyesi

Suriye'nin Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, sınır birlikleri askeri zırhlı araç ve tanklarla takviye edildi.

Türkiye'nin sınır güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta başlatılan operasyonda 34'üncü gün geride kaldı.

Cerablus ve çevresinde terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek Türkiye'nin sınır güvenliğini artırmak ve uluslararası koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla sürdürülen harekat kapsamında, sınırın Türkiye tarafındaki birliklere ilave tank ve zırhlı personel taşıyıcılar sevk edildi.

Harekat kapsamında sınır birliklerine gönderilen tank, zırhlı personel taşıyıcılar ve takviye ekipler, Kilis'in Elbeyli ilçesinden, sınır birliklerine eskort araçlar eşliğinde götürüldü.

7 OTOBÜS DOLUSU ÖSO MENSUBU SEVK EDİLDİ

Öte yandan, ÖSO askerleri de Suriye’ye geçmek üzere Kilis sınırına sevk edilmeye devam ediyor.

Suriye’nin Azez ilçesine yakın bölgelerde ÖSO ile DAEŞ arasındaki çatışmalar devam ederken, sınıra takviye ÖSO birliklerinin getirilmesi sürüyor. 7 otobüs dolusu ÖSO askeri, operasyonların 34’üncü gününde Kilis’in Oylum Mahallesi’nden Suriye sınırına doğru hareket etti. AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir