Görüş Bildir

Sınırda tünel!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde MİT Bölge Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmada, Suriye’nin Kamışlı kentine uzanan tünel bulundu.

Sınırda tünel!

MİT Bölge Başkanlığı ile Mardin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğünce terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Zeynel Abidin Mahallesi’nin sınıra sıfır noktasında, Suriye’nin Kamışlı kentine uzanan bir tünel bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine yer tespiti çalışmaları yapılarak, Zeynel Abidin Mahallesi Zeynel Abidin Sokak ile Tokay Sokak arasında kalan bölgede kazı çalışması gerçekleştirildi. Çalışmada, 6 metre derinliğinde bir tünel bulundu. Tünelin, 12,5 metresinden sonrasının tıkalı olduğu tespit edildi. Tünelin tıkalı bölgesinde kazı çalışmalarına başlandı.

DİYARBAKIR-MİLLİ İstihbarat Teşkilatı Bölge Başkanlığı ile Mardin'in Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları ortak çalışmayla, Nusaybin'den Suriye'nin Kamışlı kentine uzanan tünel bulundu.

PKK'NIN KULLANDIĞI TÜNEL

Mardin Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK terör örgütü başta olmak üzere, diğer terör örgütlerinin kentteki faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, bir süredir Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı'nın birlikte yürüttüğü çalışmalarla ilçeden Suriye'ye uzanan tünel bulunduğu belirtildi. Açıklamada şöşye denildi:

SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE

"31 Ekim 2017 Nusaybin Zeynelabidin Mahallesi sınıra yakın noktasında Suriye ülkesi Kamışlı kentine uzanan tünel olduğu yönünde teyide muhtaç bilgi edinilmesi üzerine, yer tespiti çalışmalarına başlanılmış; yapılan çalışmalar sonucu 3 Kasım 2017 günü Zeynelabidin Sokak ile Tokay Sokak arasında kalan yerde yapılan kazı çalışmasında yerin 6 metre aşağısında Suriye ülkesi Kamışlı kentine uzanan 12.5 metresine kadar buradan sonrası tıkalı olan tünel bulunmuştur. Geçmişte yapılan çalışmalara rağmen bulunamayan tünel, ekiplerimizin ısrarlı çalışmaları sonucu bulunmuştur. Tünelin bulunduğu yerin Atmaca-7 operasyon bölgesinde ve operasyon sonrası buradaki evlerin yıkılan ve boş  bir alanındadır. Tünelin başlangıç noktasında bulunan işyeri ve ikametin tespitine başlanılmıştır. Ayrıca tespit edilen tıkalı yerde kazı çalışmalarına  başlanılmıştır."

Tünelin bulunmasının ardından Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, bölgeye giderek incelemede bulundu.

Nusaybin'de teröristlerce kazılan tünel bulundu

- Geçen yıl PKK'lı teröristlerin çukur kazıp, barikat kurduğu ve saldırılar gerçekleştirdiği Zeynel Abidin Mahallesi'nde 6 metre derinlikte bulunan tünelin, Suriye'nin Kamışlı kentine kadar uzandığı tespit edildi

MARDİN (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan tünel bulundu.

İlçede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sona ermesinin ardından sokağa çıkma yasağının devam ettiği Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçen yıl PKK'lı teröristlerin çukur kazıp, barikat kurduğu ve saldırılar gerçekleştirdiği Zeynel Abidin Mahallesi'nde Suriye'nin Kamışlı kentine kadar uzanan tünel bulunduğu istihbaratı üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığınca çalışma başlatıldı.

Güvenlik güçlerince yapılan inceleme sonrası Zeynelabidin Mahallesi'ndeki Zeynelabidin ve Tokay sokakları arasındaki alanda kazı çalışması yapıldı.

Çalışmalarda 6 metre derinlikte Kamışlı'ya kadar uzanan, kazı yapılan noktadan 12,5 metre sonra tıkanan tünel tespit edildi. Tünelin tıkalı bölümündeki kazı çalışmaları sürüyor.

Tünelin başlangıç noktasının tespiti için çalışmalar devam ediyor. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar da tünelde incelemelerde bulundu.

Terör örgütünün tüneli silah, mühimmat ve uyuşturucu sevki ile teröristlerin geçişinde kullandığı değerlendiriliyor.

Nusaybin'de huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla geçen yıl düzenlenen Atmaca-7 Operasyonu nedeniyle 14 Mart 2016'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz 2016'da 6 mahalle hariç kısmen kaldırılmıştı.

- 3 tünel daha bulunmuştu

Zeynel Abidin Mahallesi'ndeki Kanika Mezarlığı'nda 25 Temmuz'da Suriye sınırına kadar uzanan ve kanalizasyon hattına bağlanan, 17 Ağustos'ta da PKK mensuplarınca kazılma işlemi devam eden yaklaşık 40 metre uzunluğunda tünel bulunmuştu.

Nusaybin ilçesinde de 3 Kasım 2016'da Suriye'nin Kamışlı kentinde faaliyet gösteren terör örgütü PKK/KCK, PYD/YPG mensuplarınca kazılan, 400 metre uzunluğunda ve sınırı 50 metre geçen tünel tespit edilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi