Şırnak'ta roketatar atıldı iddiası: 5 yaralı

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi’nde bir evin bodrum katında bulunduğu söylenen yaralıların alınıp hastaneye götürülmesi için düzenlenen operasyonda 2 asker ile 3 Özel Harekat Polisi yaralandı.

Şırnak'ta roketatar atıldı iddiası: 5 yaralı

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi’nde bir evin bodrum katında bulunduğu söylenen yaralıların alınıp hastaneye götürülmesi için düzenlenen operasyonda 2 asker ile 3 Özel Harekat Polisi yaralandı.

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"İlimiz Cizre İlçesi’nde bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanmasına, açılan çukurların kapatılmasına, patlayıcı tuzaklı barikatların kaldırılmasına ve bölgede bulunduğu iddia edilen yaralıların varsa alınarak hastaneye sevk edilmesine yönelik yapılan operasyon sırasında, 5 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Güvenlik kuvvetlerimiz bölgedeki çalışmaları büyük bir titizlik ile sürdürmektedir."

ROKET ATILDI İDDİASI...                                      

İHA'nın olayla ilgili geçtiği haber ise şöyle: PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik Cizre ilçesinde yapılan planlı operasyon sırasında Cudi Mahallesi Zeren Sokak'ta PKK'lılarca roketatarlı saldırı yapıldı. Saldırıda, Polis Özel Harekat kadrosunda görevli 3 polis ile bir uzman onbaşı, patlama esnasında oluşan basınçtan dolayı ve vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu hafif yaralandı. Hayati tehlikeleri olmayan 3 polis ile 1 uzman çavuş kaldırıldıkları Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ŞARAPNEL PARÇASI İSABET ETTİ

Aynı olayda kafasına şarapnel parçası isabet etmesi sonucu ağır yaralanan bir uzan çavuş ise Cizre Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk tedavisinin ardından Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

GENELKURMAY: 17 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ...

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı dün ve önceki gün Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde operasyonda 17, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde ise 5 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada Cizre ve Sur’daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 649 olduğu kaydedildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı’nın web sayfasında yapılan açıklamada Şırnak ve Diyarbakır’da yürütülen operasyonlarda Cizre’de 500, Sur’da da 149 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Genelkurmay internet sitesinde ’Önemli Yurtiçi Olaylar’ bölümünde yer alan 29 ve 30 Ocak günlerine ait bilgiler şöyle:

* Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 500’dür.), beş el yapımı patlayıcı imha edilmiş, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 62 adet fişeği, bir adet şarjörü, bir el bombası, altı adet tabanca, 153 adet fişeği, dört adet şarjörü, dört av tüfeği, 69 adet fişeği ele geçirilmiş beş el yapımı patlayıcı tespit / imha edilmiştir.

 DEVAM EDEN OPERASYONLAR

* Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 149’dur.), üç el yapımı patlayıcı tespit / imha edilmiştir.

YARDIM YATAKLIK

* Iğdır’da 29 Ocak günü bölücü terör örgütü mensuplarına yardım yataklık yaptığı tespit edilen bir şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz