Görüş Bildir

Siyaset konuşsun Silah konuşmasın!

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gayrimeşru referandumuna ilişkin, "Evet, bir sorun var.

Siyaset konuşsun Silah konuşmasın!

Evet orada bir bağımsızlık ilanı ne getirir, ne götürür, bunların hepsi tartışılır. Fakat lütfen bunları namlularla konuşmayın. Siyaset ne işe yarar, diplomatlar ne iş yapar?" dedi.

Yapıcıoğlu, Partisinin Yüreğir Kültür Merkezi'nde gerçekleşen merkez Yüreğir ilçesi 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, FETÖ nedeniyle uzaklaştırılan hakim ve savcıların geçmişte herkes için verdikleri tüm kararların yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Suriye'de çatışmasızlık için uğraşılırken Irak topraklarında yeni bir çatışma başlamasının kimseye bir faydası olmayacağını dile getiren Yapıcıoğlu, IKBY ile diyalog kapılarının açılması gerektiğini ifade etti. Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM

"Evet, bir sorun var. Evet orada bir bağımsızlık ilanı ne getirir, ne götürür, bunların hepsi tartışılır. Fakat lütfen bunları namlularla konuşmayın. Siyaset ne işe yarar, diplomatlar ne iş yapar? Müzakare değidiniz illa elin gavuru ile mi olur? Oradaki Araplar da bizim kardeşimiz, Türkmenler de kardeşimiz, Kürtler de kardeşimiz. Oradaki kardeşlerimiz arasında bir sorun var, bir anlaşmazlık var. Hadi büyük kardeş olarak gidelim. 'Nedir derdiniz, oturun bir masanın etrafında konuşalım' diyemez miyiz? Desek ne kaybederiz? Büyüklük biraz da bu değil mi? Yoksa ABD bize açıktan düşmanlık yapıyor biz de ona güç yetiremiyoruz diye hıncımızı bizden daha zayıf gördüğümüz kardeşimizden mi çıkaracağız? Bakın orada bir karışıklık, çatışma çıksın diye adeta savaş duasına çıkmış insanlar var."

MÜFTÜLERİN NİKAH KIYMASI

Yapıcıoğlu, müftülere nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeye ilişkin eleştirilere katılmadıklarını belirterek, köy imamlarına da bu yetkinin verilmesini istedi. Yapıcıoğlu, "Vatandaş köyde eğer nikah kıymak istiyorsa isterse muhtara, isterse de köy imamına gitsin. O da devlet memuru değil mi? Hatta köy ihtiyar heyeti içinde birisi değil mi? Bunu da o tasarıya ilave etmeleri gereğini buradan hükümete hatırlatıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi